Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

«Πράσινο φως» για τα έργα στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας

Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Το πράσινο φως άναψε από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων για τα έργα στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας, καθώς εκδόθηκε η απόφαση έγκρισης του συνόλου της ανάπλασης που
σχεδιάζεται εκεί. Αυτό σημαίνει πως μπορούν άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες για τον τοίχο αντιστήριξης στη μάντρα που έχει καταρρεύσει κάτω από την πλατεία της Ανω Πόλης. Το έργο θα γίνει με αυτεπιστασία από τον ίδιο το δήμο. 
Χθες ο δήμαρχος είχε συνάντηση και με τους καταστηματάρχες της Ανω Πόλης και συζήτησαν τα προβλήματα της περιοχής.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κατσίβελας σχετικά με την έγκριση τόνισε: «Μετά από πάρα πολλές προσπάθειες εξεδόθη απόφαση από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων - απόφαση που εγκρίνει στο σύνολό της την ανάπλαση της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας. Αυτό σημαίνει ότι ο δήμος είναι έτοιμος να κάνει τις παρεμβάσεις που χρειάζονται, τόσο για την περίφημη μάντρα όσο και για το σύνολο των αναπλάσεων της περιοχής.
Την ώρα που ο καθένας περιέγραφε το προσωπικό του αφήγημα, η δημοτική αρχή συνέχισε να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, πιστεύοντας την αναμόρφωση της περιοχής της Ανω Πόλης».
Αναφερόμενος στην συνάντηση που είχε με τους καταστηματάρχες και τον Σύλλογο για την Προστασία να Αναβίωση της Ανω Πόλης ο κ. Κατσίβελας είπε ότι έγινε σε πολύ καλό κλίμα και δήλωσε ότι είναι όλοι πεπεισμένοι πως τα χρόνια προβλήματα έχουν πάρει τον δρόμο της επίλυσης.
Ωστόσο ο δήμαρχος αναφέρθηκε και σε άλλες παρεμβάσεις που θα γίνουν στην Κυπαρισσία λέγοντας πως από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για να γίνει κλειστό το φρεάτιο που είναι απέναντι από το σταθμό του ΟΣΕ, και στην συνέχεια στο σημείο θα πέσει και άσφαλτος. Ασφαλτος θα πέσει την ερχόμενη εβδομάδα και μπροστά από το τουριστικό περίπτερο Κυπαρισσίας.

ΑΠΟ https://www.eleftheriaonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: