Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

«Η δική μας Κάλλας» σε Τορόντο και Μόντρεαλ

Σάββατο, 08 Απριλίου 2017

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ, στο «Rialto Theatre» παρουσιάστηκε στις 2 Απριλίου η ταινία του Μπάμπη Τσόκα «Η δική μας Κάλλας», ενώ η περιοδεία της στους ομογενείς της Βόρειας Αμερικής ολοκληρώθηκε την επόμενη ημέρα, με
προβολή της στο Τορόντο, στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.
Η ταινία επιστρέφει πλέον στην Ελλάδα, για τις τρεις προγραμματισμένες πρεμιέρες: στην Καλαμάτα 22 Απριλίου, στην Αθήνα 23 Απριλίου και στο Μελιγαλά 29 Απριλίου.
Οπως γνωστοποιήθηκε με σχετική ανακοίνωση, η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στην ταινία τόσο στο Μόντρεαλ όσο και στο Τορόντο ήταν εξαιρετική. Μετά την προβολή στο Μόντρεαλ, συνεχίζει η ανακοίνωση, κλήθηκαν στην σκηνή οι οργανωτές της, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Καούσιας διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόντρεαλ και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ (ΕΚΜΜ) Νικόλαος Παγώνης, ενώ πριν την έναρξη είχε χαιρετίσει η Καίτη Σάμπαλη, συντονίστρια του Θερινού Σχολείου στην Καλαμάτα.
Στο Τορόντο, ο πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά Θεόδωρος Τζαλαλής προλόγισε την ταινία, ενώ ο γραμματέας της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας Παναγιώτης Μπαζίγος «μετέφερε τον χαιρετισμό του προέδρου Παναγιώτη Κατσίβελα και της συμπροέδου Ελένης Αλειφέρη, αναφέρθηκε στη συνεργασία και συστράτευση με τους απανταχού Μεσσηνιακούς Συλλόγους και Ελληνικές Ομογενειακές Κοινότητες και επεσήμανε ότι η ταινία για τη Μαρία Κάλλας ξεπερνά τα όρια της Μεσσηνίας και είναι μια ελληνική υπόθεση».

Και τις δύο ημέρες, σημειώνεται στην ανακοίνωση, μετά την προβολή, ο σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας «αναφέρθηκε στο σκοπό της δημιουργίας της ταινίας και στα μηνύματα που μεταφέρει στην Ελλάδα και τον κόσμο».

ΑΠΟ  https://www.eleftheriaonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: