Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Μεσσηνιακές συμμετοχές στο Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017 

Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου ανακοινώθηκε προχθές και όπως φάνηκε, το καλοκαίρι αυτό θα μετέχουν αρκετοί Μεσσήνιοι στις δράσεις του. 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που
ανακοίνωσε ο πρόεδρος Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, το κοινό θα δει τους παρακάτω καλλιτέχνες, στις εξής δράσεις:

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Ο τ. καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας Σταύρος Τσακίρης σκηνοθετεί την παράσταση "Οιδίπους επί Κολωνώ" του Σοφοκλή, με τον Κώστα Καζάκο στον ομώνυμο ρόλο [7 - 8 Ιουλίου]

Στην "Αλκηστη" του Ευριπίδη πρωταγωνιστεί ο Νίκος Κουρής, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου [28 – 29 Ιουλίου]

"Εδώ είν’ αλώνι για χορό!" είναι ο τίτλος της γιορτή λήξης, όπου το Φεστιβάλ Επιδαύρου τιμά τη μουσικοχορευτική παράδοση του Μοριά. Η καλλιτεχνική – μουσική επιμέλεια είναι του Λάμπρου Λιάβα και στην παράσταση συνεργάζεται το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας [19 Αυγούστου]
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Το νέο ηθοποιό Γιώργο Δικαίο θα δούμε στην παράσταση της Ιώς Βουλγαράκη "Αφιξις", δίπλα στους Αλέξανδρο Λογοθέτη, Αργύρη Ξάφη.
Λύκειο Επιδαύρου - Διεθνές Θερινό Σχολείο Αρχαίου Δράματος [
4 - 19 Ιουλίου].

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί αυτή την πρώτη χρονιά λειτουργίας του Λυκείου στις ρίζες του αρχαίου θεάτρου, σε αρχετυπικές δομές κοινές σε παλαιούς πολιτισμούς, όπως ο ελληνικός, ο ινδικός, ο κινεζικός, και στον τρόπο με τον οποίο οι δομές αυτές εκφράζονται δημιουργικά στη σύγχρονη σκηνή. Οι RootlessRoot (Λίντα Καπετανέα και Γιόζεφ Φρούτσεκ), δημιουργοί της μεθόδου Fighting Monkey τοποθετούνται για την έρευνα αξιών και αισθητικών απόψεων μέσω του χορού και της κίνησης. Το Λύκειο Επιδαύρου υλοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 
Η Μάρθα Φριντζήλα παρουσιάζει τις "Βάκχες", με τη συμμετοχή των σπουδαστών του Λυκείου Επιδαύρου. Η χορογραφία είναι των RootlessRoot (Λίντα Καπετανέα, Γιόζεφ Φρούτσεκ) [Aρχαίο Στάδιο Επιδαύρου, 18 Ιουλίου].

Αλλες εκδηλώσεις

"Αρχείων Τάξις" Γιάννης Γονατίδης – Χρήστος Χρυσανθόπουλος "Πειραιολογία". Συναντήσεις μνήμης: άνθρωποι με αφηγήσεις, φωτογραφίες, αντικείμενα, αρχεία, γεύματα σε δημόσιους χώρους διαμορφώνουν ένα πλαίσιο διαλόγου ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν. Ενα ζωντανό μουσείο για την καταγωγή, το φύλο και τη θρησκεία μέσα στην πόλη του Πειραιά [Προσφυγικά Νίκαιας, Πάρκο Δηλαβέρη, Πλατεία Καστέλλας, Μανιάτικα].
Στην παράσταση του Ενκε Φεζολλάρι "Ορκισμένη παρθένα" θα δούμε τη Γιούλικα Σκαφιδά και στο αφιέρωμα στη μνήμη του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου "Αμύντας", το Θανάση Κουρλαμπά.
Στο Θέατρο Πειραιώς 260 οι "RootlessRoot" / Λίντα Καπετανέα – Jozef FruCek θα παρουσιάσουν επίσης το "Οταν χίμηξαν τα σκυλιά". 
Σε αφιέρωμα για τον Μανώλη Ρασούλη θα λάβει μέρος ο Μπάμπης Στόκας, ενώ τη δική της μουσική παράσταση "Από τη Δύση ως την Απω Ανατολή" θα δώσει η Ανδριάνα Μπάμπαλη και το κουαρτέτο της. 
Γ.Σαρ.

ΑΠΟ https://www.eleftheriaonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: