Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Πυροσβεστική άσκηση στο Λύκειο Φιλιατρών

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 Εγκαιρος ήταν ο απεγκλωβισμός μαθητών του Γενικού Λυκείου Φιλιατρών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς μετά από σεισμό κατέρρευσε η εσωτερική σκάλα του
κτιρίου και προκλήθηκε φωτιά.
Ολα αυτά στο πλαίσιο άσκησης που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας χθες το πρωί. 
Ηταν μια ακόμη άσκηση σε σχολική μονάδα της περιοχής, στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης των πυροσβεστών πάνω σε τέτοια φαινόμενα, καθώς όπως τονίστηκε ζούμε σε μια σεισμογενή περιοχή και πάντα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να αντιμετωπίσει το συμβάν και μέσα σε λίγη ώρα βρισκόταν στο χώρο του σχολείου με δύο οχήματα. Αμέσως ξεκίνησε η κατάσβεση της φωτιάς και ο έλεγχος του κτηρίου για τυχόν εγκλωβισμένους. Από το ισόγειο απεγκλωβίστηκε ένας μαθητής, ενώ όταν διαπιστώθηκε ότι υπάρχει εγκλωβισμός και στον πρώτο όροφο κλήθηκε η ομάδα διάσωσης της Πυροσβεστικής που προσέγγισε τον όροφο με σκάλες, καθώς το κλιμακοστάσιο είχε καταρρεύσει. Με σχοινιά κατέβασαν το φορείο και λίγο αργότερα κατέβηκαν και οι ίδιοι οι πυροσβέστες. Ολα αυτά σε γρήγορους χρόνους και με τις συνθήκες να προσομοιάζουν με πραγματικές καταστάσεις.

Τη χαρά του για την επιτυχία της άσκησης εξέφρασε ο διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Στυλιανός, ενώ ο διοικητής της Π.Υ. Γαργαλιάνων επιπυραγός Κώστας Γεωργακόπουλος σημείωσε: «Στα πλαίσια της εκπαίδευσης που γίνεται από την υπηρεσία μας πραγματοποιήθηκε μια άσκηση στο Λύκειο Φιλιατρών. Το σενάριο προέβλεπε σεισμό, πρόκληση φωτιάς στο χώρο του ισογείου, κατάρρευση του κλιμακοστασίου και εγκλωβισμό στον όροφο του λυκείου. Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες ασκήσεις, καθώς είμαστε μια σεισμογενής περιοχή και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν, όπως την Αστυνομία, το ΕΚΑΒ και τους καθηγητές».
Την άσκηση παρακολούθησαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από τα υπόλοιπα σχολεία της πόλης, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσακανίκας και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ασημακόπουλος, ενώ συμμετείχαν η Ελληνική Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, το οποίο όμως αποχώρησε εκτάκτως, καθώς κλήθηκε σε πραγματικό συμβάν.

ΑΠΟ https://www.eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: