Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Στη δημοσιότητα όλες οι συναλλαγές μεταξύ γιατρών και φαρμακευτικών εταιρειών

Στη δημοσιότητα θα δίδονται από το υπουργείο οι συναλλαγές μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών και των
γιατρών. Ο αρμόδιος υπουργός, Ανδρέας Ξανθός, προανήγγειλε ότι το υπουργείο θα δημοσιοποιεί τις οικονομικές συναλλαγές ανάμεσα στις φαρμακευτικές εταιρείες και τους γιατρούς και κυρίως τις επιστημονικές ιατρικές εταιρείες.
Ενώ θα γίνονται έλεγχοι, σε βάθος 10ετίας,των νομοθετικών παρεμβάσεων, των διατάξεων τιμολόγησης, των υπουργικών αποφάσεων, τον ρόλο των υπηρεσιακών παραγόντων, των πολιτικών προσώπων κ.λπ.
«Αν υπάρχουν ευθύνες, να αποδοθούν και να μην υπάρξουν υπόνοιες συγκάλυψης» αναφέρει μιλώντας στην εφημερίδα ΑΓΟΡΑ ο κ. Ξανθός.
Για το ΕΣΥ αναφέρει ότι η ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία δύο έτη «θα αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξυπηρέτηση του κόσμου», καθώς «θα στηρίξει τμήματα που υπολειτουργούν, περισσότερα κρεβάτια εντατικής, διαθέσιμα χειρουργικά τραπέζια, άρα και μείωση χρόνου αναμονής».
Θεωρεί το έλλειμμα σχεδιασμού ως τη μεγαλύτερη νόσο του ΕΣΥ, καθώς «δεν σχεδιάστηκε με ορθολογικά κριτήρια, πληθυσμιακά, επιδημιολογικά και νοσολογικά δεδομένα, αλλά υπήρξαν υποδομές, εξοπλισμοί, παρεμβάσεις, στελέχωση που κάλυπτε πελατειακού τύπου λειτουργίες, τοπικιστικές ανάγκες, παραγοντισμούς, ψηφοθηρικές διαμεσολαβήσεις».
Λόγω περιορισμένων πόρων, ο αρμόδιος υπουργός θεωρεί την καλύτερη διοικητική εποπτεία του συστήματος, την έντιμη διαχείριση και την καταπολέμηση της διαφθοράς ως τους μόνους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

ΑΠΟ http://www.news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: