Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Έρχονται τα «ΚΕΠ» δανειοληπτών εντός του Φεβρουαρίου

02/02/2017Εντός του Φεβρουάριου θα ξεκινήσει να αναπτύσσεται το δίκτυο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Υποστήριξης
Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) και των Γραφείων Εξυπηρέτησης Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ).
Σε πρώτη φάση θα δημιουργηθεί το πρώτο πιλοτικό ΓΕΥΔ, στις εγκαταστάσεις της ΕΓΔΙΧ. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δύο ακόμα ΓΕΥΔ, στο κέντρο Αθήνας και Πειραιά.
Τον Μάρτιο θα δημιουργηθούν ΓΕΥΔ στις υπόλοιπες 12 πρωτεύουσες Περιφερειών και τον επόμενο μήνα θα ακολουθήσουν οι Περιφερειακές Ενότητες όπου προβλέπεται από τον Νόμο να ιδρυθούν ΚΕΥΔ.
Τα ΓΕΥΔ θα συστεγάζονται με δημόσιες υπηρεσίες αιχμής που εξυπηρετούν πολίτες, ώστε να αξιοποιηθούν πιθανές συνέργειες. Δήμοι και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου καλούνται να προτείνουν λειτουργικούς εξοπλισμένους χώρους, όπου η πρόσβαση των πολιτών είναι εύκολη.
Τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης επιβεβαίωσε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, απατώντας σε ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής κος Μάριος Σαλμάς, σχετικά με την δημιουργία ΚΕΥΔ στην Αιτωλοακαρνανία.
Το Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης απαντάει ότι θα δημιουργηθεί ΚΕΥΔ (Κέντρο Εξυπηρέτησης Υποστήριξης Δανειοληπτών) στην Αιτωλοακαρνανία, όπως προβλέπει ο Νόμος 4389/2016 με τον οποίο ιδρύθηκε η ΕΓΔΙΧ (Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους).
Επίσης σημειώνει ότι θα δημιουργηθεί στην πολυπληθέστερη πόλη, το Αγρίνιο. Μάλιστα θα δημιουργηθεί και ΓΕΥΔ (Γραφείο Εξυπηρέτησης Υποστήριξης Δανειοληπτών) στη διοικητική έδρα (Μεσολόγγι).

ΑΠΟ http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: