Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Παπανάτσιου: Αλλαγές και βελτιώσεις στον ΕΝΦΙΑ το 2017

01/02/2017Αλλαγές και βελτιώσεις στον ΕΝΦΙΑ για το 2017, εξήγγειλε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο.
«Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ θα γίνει
κάποια αναδιανομή των φόρων με βάση την μεγάλη ακίνητη περιουσία, ώστε να γίνει ανακατανομή των βαρών στους έχοντες και αυτούς που έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία», σημείωσε η υφυπουργός.
Η ίδια ανακοίνωσε ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από το περιουσιολόγιο που θα ξεκινήσει μέσα στο 2017 και όπως είπε «φιλοδοξούμε να ολοκληρωθεί μέσα στο 2018 και θα αποτελέσει ένα εργαλείο για να μπορέσει το υπουργείο Οικονομικών να έχει τον έλεγχο του πόθεν έσχες των φορολογουμένων, προκειμένου να περιοριστεί η φοροδιαφυγή, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι καταθέσεις».
«Το περιουσιολόγιο προχωράει, είναι υποχρέωσή μας, ήδη μέσα στο 2018 πρέπει να έχει λήξει» σημείωσε η Κατερίνα Παπανάτσιου.
Αναφερόμενη τέλος στην διαπραγμάτευση, είπε: «Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να κλείσει η διαπραγμάτευση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου». Ωστόσο επισήμανε ότι σε κάποια ζητήματα, όπως στα εργασιακά, στα ενεργειακά και στα δημοσιονομικά δεν μπορούν να γίνουν μεγάλες υποχωρήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.

ΑΠΟ http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: