Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Βοήθεια σε 400 οικογένειες από το Δήμο Τριφυλίας

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017


Τετρακόσιες οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα στο Δήμο Τριφυλίας  βοηθήθηκαν μέσα στο 2016 από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του δήμου και την Κοινωφελή του Επιχείρηση σε συνεργασία με εθελοντές, προγράμματα,
οργανώσεις και επιχειρήσεις.
Μάλιστα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου όπου αναλυτικά παρουσιάζονται οι δράσεις, το 2017 έχει ανακηρυχθεί Ετος Αλληλεγγύης από το δήμο, κάτι που ανακοίνωσε ο ίδιος ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας μετά το τέλος της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας στις 26 Δεκεμβρίου στην Κυπαρισσία.
Χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται:
«Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Τριφυλίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου με τη συνδρομή χορηγών και εθελοντών επισφράγισε την απόφαση αυτή, με την τελευταία  διανομή του έτους 2016, ειδών καθαριότητας, τροφίμων και εορταστικών γευμάτων σε 400 οικογένειες του Δήμου Τριφυλίας, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. 300 οικογένειες συμμετείχαν στη διανομή ειδών καθαριότητας και τροφίμων (μακαρόνια, γάλα, φέτα, φασόλια, ζάχαρη, πελτέ, βρεφικές κρέμες, πάνες, υγρό πιάτων κ.ά.) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής υλικής (ΤΕΒΑ)». 20 καλάθια, με όλα τα προϊόντα ενός πλήρους εορταστικού γεύματος (κρέας, πατάτες, φρούτα κ.α.), μοιράστηκαν σε ισάριθμες οικογένειες με 4 μέλη και άνω, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μπορούμε» και τα Καταστήματα "ΑΒ Βασιλόπουλος". 80 πακέτα με προϊόντα του παραδοσιακού πρωτοχρονιάτικου γεύματος (κοτόπουλο, λουκάνικο, μακαρόνια, μυζήθρα, φέτα, βασιλόπιτα, κρασί, λάδι κ.α.)  προσέφερε η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου, για να  στρωθεί το πρώτο εορταστικό τραπέζι  του 2017 με  κέφι και χαμόγελα.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από την καρδιά μας όλους τους χορηγούς που μας τίμησαν συνδέοντας το περίσσευμα της αγάπης τους, με τις δράσεις  αλληλεγγύης του δήμου : Για το κρασί τους Βαγενά Κωνσταντίνο  και  Δημήτριο Στασινόπουλο. Για το λάδι τον ελαιοτριβέα  Χριστιανούπολης Αλεβιζόπουλο Ιωάννη, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Χριστιανούπολης Χαράλαμπο Αλεξόπουλο και τον Κωνσταντίνο Βαγενά. Για τα κηπευτικά και τη χρήση καταψύκτη τους Γεώργιο και Δημήτριο Μιχαλακόπουλο. Για την αποθήκευση των ειδών παντοπωλείου και τη χρήση ψυγείου τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φιλιατρών. Για τις εκτυπώσεις των καταστάσεων του Επισιτιστικού Προγράμματος το τυπογραφείο Αντ. Μπίτσικας – Κ. Παπαδόπουλος. Για τη φιάλη υγραερίου (εστίας μαγειρέματος) το παντοπωλείο του Σωτήρη Λύκου.
Ευχαριστούμε τους εθελοντές από το Μορφωτικό και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαργαλιάνων, που μας βοήθησαν στη διανομή με προθυμία και πολλή αγάπη. Οι καλές ιδέες και πράξεις εμπνέουν πάντα και άλλους να συνεχίσουν και με δικές τους καλές πράξεις να χαρίσουν ελπίδα».
Ενώ επισημαίνεται: «Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του δήμου, ο Τομέας Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης, δωρητές και εθελοντές υπόσχονται το 2017 να παραμείνουν στο πλευρό των συνανθρώπων μας, μεγαλώνοντας την αλυσίδα  αγάπης και προσφοράς… γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα».

ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: