Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Πριν τα Χριστούγεννα το υπόλοιπο της επιδότησης

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 
Τις επόμενες ημέρες και πάντως πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται να κατατεθούν στους λογαριασμούς των αγροτών η εκκαθαριστική δόση της
ενιαίας ενίσχυσης - υπόλοιπα βασικής και πρασίσνισμα. 
Σύμφωνα με  πληροφορίες του AgroNews, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι έλεγχοι των καταστάσεων έχουν ολοκληρωθεί, χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, κι αυτό που μένει είναι κατά βάση ο συντονισμός με το υπουργείο Οικονομικών για την υπογραφή της σχετικής απόφασης και φυσικά η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας από την Τράπεζα Πειραιώς.
Η επεξεργασία των στοιχείων δείχνει μια πληρωμή άνω του ενός δισ. ευρώ, (περίπου όσο ήταν και η προκαταβολή) και περιλαμβάνει κατ’ αρχήν τα υπόλοιπα της βασικής 412.879.000 ευρώ και το πρασίνισμα 569.748.000 ευρώ. Ακόμα αναμένεται να πιστωθούν περί τα 15 εκατ. ευρώ που αφορούν τους Νέους Γεωργούς, όπως και οι μικροενισχύσεις που αθροίζουν ποσό άνω των 250 ευρώ κατά δικαιούχο.
Με βάση τα παραπάνω αναμένεται να βρουν χρήματα στους λογαριασμούς τους και οι τακτοποιημένες, μετά τον σχετικό έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών, περιπτώσεις 1.800 αγροτών που εμφανίσθηκαν αρχικά να μην πληρούν το κριτήριο του ενεργού αγρότη. Η ενίσχυση θα πληρωθεί επίσης σε 850 νομικά πρόσωπα για τα οποία δεν είχε γίνει εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης.

ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: