Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Ρεκόρ βροχόπτωσης στην Κυπαρισσία!

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 
Αντιμέτωποι με πολλές ζημιές λόγω καιρικών συνθηκών έχουν βρεθεί φέτος οι ελαιοπαραγωγοί της Τριφυλίας κυρίως από τις χαλαζοπτώσεις, ενώ στην περιοχή καταγράφεται και ρεκόρ βροχοπτώσεων.

Προχθές για τρίτη φορά η περιοχή χτυπήθηκε από χαλάζι και για ακόμη μια φορά ένα μεγάλο μέρος της φετινής παραγωγής χάθηκε.
Κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς η ποσότητα του χαλαζιού ήταν τόσο μεγάλη που σε αρκετά σημεία τα χωράφια θύμιζαν χιονισμένο τοπίο. Χαρακτηριστικό της προχθεσινής χαλαζόπτωσης είναι το γεγονός ότι ξεκίνησε από εκεί που είχε σταματήσει η προηγούμενη που είχε πλήξει τα χωριά Σπηλιά και Φαρακλάδα. 
Πάντως φέτος δεν είναι μόνο το χαλάζι και οι ανεμοστρόβιλοι που με μεγάλη συχνότητα έχουν εμφανιστεί στην περιοχή, καθώς έχουμε και πολλές βροχοπτώσεις. Σύμφωνα με στοιχεία από το μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Κυπαρισσίας, ήδη μέχρι τώρα έχει ξεπεραστεί το ύψος της βροχόπτωσης που έπεσε πέρυσι κατά τη διάρκεια όλου του έτους. Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 1.141 χιλιοστά βροχής, όταν όλο το 2015 ήταν 989 χιλιοστά. Επίσης σημαντικό στοιχείο είναι ότι στην περιοχή έπεσε πολύ νερό και μαζεμένο ειδικά τους 3 τελευταίους μήνες, αφού τον Σεπτέμβριο έπεσαν 156 χιλιοστά, τον Οκτώβριο 183 και το Νοέμβριο 250, δηλαδή μέσα σε 3 μήνες έχει πέσει περισσότερη από τη μισή βροχή όλης της υπόλοιπης χρονιάς. Επίσης μόνο ένα μήνα, τον Ιούλιο, δεν έπεσε σταγόνα βροχής στην περιοχή.

ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: