Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Τραγική η κατάσταση στο επαρχιακό δίκτυο της Μεσσηνίας μετά τη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016Σε τραγική κατάσταση -πραγματική απειλή για τον κόσμο που κυκλοφορεί- βρίσκονται οι επαρχιακοί δρόμοι της Μεσσηνίας. Η καταστροφή έγινε με τη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου και κάθε φορά που βρέχει η επικινδυνότητα των δρόμων χτυπάει
κόκκινο.
Η συντήρηση και βελτίωσή τους ήταν πάντα προβληματική και το χειρότερο είναι ότι μετά τη θεομηνία δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες επεμβάσεις για την άρση της επικινδυνότητας και την προστασία οδηγών κι επιβατών.
Η 3η και η 8η επαρχιακές οδοί στα όρια του Δήμου Μεσσήνης αποτελούν τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, ενώ για το δρόμο Πηδήματος - Αρφαρών ο Δήμος Καλαμάτας εκλιπαρεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως αρμόδια, για βοήθεια και την ανάληψη ευθύνης, προκειμένου να αποκατασταθούν και να θωρακιστούν δύο γεφύρια, που "πληγώθηκαν" σοβαρά στις 7 Σεπτεμβρίου.
Συνολικά το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού είναι σε άθλια κατάσταση, με σημεία δρόμων, όπως στις στροφές στην Καζάρμα, έτοιμα να φύγουν στον γκρεμό. Η παρέμβαση για την άρση της επικινδυνότητας έχει επείγοντα χαρακτήρα γιατί στην επόμενη μεγάλη νεροποντή θα θρηνήσουμε θύματα. Επιπρόσθετα αν δεν ληφθούν στην παρούσα φάση κάποια άμεσα μέτρα, στο τέλος του χειμώνα θα έχουν αποκοπεί εντελώς ολόκληρες περιοχές της Μεσσηνίας.

ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: