Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Ξεκίνησαν οι αυτόματοι συμψηφισμοί από τη ΓΓΔΕ

14/11/2016Στον αυτόματο συμψηφισμό βεβαιωμένων οφειλών με επιστροφές φόρων που αφορούν τα έτη 2014, 2015 και 2016, με το συνολικό ποσό του συμψηφισμού να ανέρχεται στα 6,75 εκατ. ευρώ, προχώρησε για πρώτη
φορά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).
Οι συμψηφισμοί αφορούσαν φορολογούμενους με μόνο μια αρρύθμιστη οφειλή, οι οποίοι θα ειδοποιηθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα.
Η ανακοίνωση της ΓΓΔΕ:
Ολοκληρώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων το πρώτο στάδιο συμψηφισμού επιστροφών φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων με αρρύθμιστες οφειλές.
Πρόκειται για διαδικασία, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, με στόχο την περαιτέρω εμπέδωση της φορολογικής δικαιοσύνης, τη διευκόλυνση των φορολογουμένων και τη μείωση των συναλλαγών.
Στο πρώτο στάδιο, έγιναν 92.958 συμψηφισμοί, που αφορούσαν στα έτη 2014, 2015 και 2016, για τους φορολογούμενους, που έχουν μόνο μία αρρύθμιστη οφειλή.
Το ποσό του συμψηφισμού έφτασε τα 6.755.798 ευρώ.
Στους ενδιαφερόμενους πολίτες θα αποσταλεί ηλεκτρονικό ενημερωτικό μήνυμα.
Άμεσα, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ.Γ.Δ.Ε. θα προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο, που αφορά σε φορολογούμενους, που έχουν τουλάχιστον δύο αρρύθμιστες οφειλές.

ΑΠΟ http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: