Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Σε λειτουργία από αύριο το τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

 


Από αύριο Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, τίθεται σε λειτουργία ο νέος δεκαψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 213- 1621000 για το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων
Εσόδων.
Στον αριθμό αυτόν μπορούν να καλούν τόσο φορολογούμενοι κάτοικοι Ελλάδας όσο και κάτοικοι του εξωτερικού.
Οι ώρες λειτουργίας του ΚΕΦ θα είναι από τις 7 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ.
Ο αριθμός 15515 που ίσχυε μέχρι τώρα καταργείται.
Το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΦ θεωρείται ένα σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αφού είναι ένα βήμα προς την κατάργηση της φυσικής παρουσίας των φορολογουμένων στην Εφορία και η μετατροπή των συναλλαγών αποκλειστικά σε ηλεκτρονική.
Ήδη λογιστές και φορολογούμενοι είχαν ονομάσει τον πενταψήφιο 15515 (που θα αντικατασταθεί από το νέο αριθμό) «σούπερ αριθμό της Εφορίας».
Η στελέχωση του τηλεφωνικού κέντρου έχει γίνει με νέους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τα στελέχη και το προσωπικό της υπηρεσίας έχουν περάσει από ταχύρρυθμα σεμινάρια τριών εβδομάδων ώστε να αποκτήσουν εμπειρία στα φορολογικά θέματα που είναι σύνθετα και πολύπλοκα λόγω της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας.
Σύμφωνα με ανεπίσημους υπολογισμούς, κατά τη διάρκεια του τελευταίου διμήνου ο «σούπερ αριθμός» δέχθηκε περίπου ένα εκατομμύριο κλήσεις.

ΑΠΟ  http://www.news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: