Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Eπέστρεψαν από τη Βραζιλία οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες
Mετά από περίπου δύο εβδομάδες στη Ρίο, όπου πάλεψαν για να φέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τον ελληνικό αθλητισμό, με τη στήριξη του Μέγα Χορηγού της ΟΠΑΠ, οι αθλητές μας που συμμετείχαν στους
Παραολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, επέστρεψαν στη βάση τους.


Με πλατιά χαμόγελα και 13 μετάλλια στις αποσκευές της η ελληνική αποστολή επαναπατρίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης, με τους αθλητές να είναι πλήρως ικανοποιημένοι από τη συγκομιδή τους, αν και υποσχέθηκαν ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης, δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Οι επιτυχίες των αθλητών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Πήραμε 13 μετάλλια, πέντε χρυσά, καταρρίψαμε παγκόσμια και παραολυμπιακά ρεκόρ, ενώ χάσαμε και κάποια μετάλλια για λίγο. Υπήρχε ένα οικογενειακό κλίμα, οι αθλητές συμπαραστέκονταν ο ένας στον άλλον και με την άμιλλα αυτή καταφέραμε να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε. Ολοι μου λένε ότι θα ξεκινήσουν αμέσως την προετοιμασία τους για το Τόκιο. Στόχος μας είναι να δώσουμε κάτι παραπάνω στους αθλητές, μαζί με την Πολιτεία και τους χορηγούς, ώστε να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει».
Ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, επισήμανε: «Θα μου μείνει αξέχαστη η πρώτη συμμετοχή μου, αφού κατάφερα να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο. Τώρα το πιο δύσκολο είναι να κρατηθώ εκεί που είμαι. Τώρα λίγη ξεκούραση και μετά ξανά στο κλίμα, γιατί η χρονιά που έρχεται έχει Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο συναγωνισμός είναι στο ίδιο επίπεδο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες» κατέληξε ο 17χρονος κολυμβητής.
Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος, ο οποίος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στην άρση βαρών σε πάγκο, ανέφερε από την πλευρά του: «Ηταν ένας δύσκολος αγώνας, γιατί είχα κι έναν τραυματισμό, αλλά το παλέψαμε πολύ με τον προπονητή μου και καταφέραμε να κατακτήσουμε το χάλκινο μετάλλιο. Κάναμε μεγάλη προετοιμασία, δώσαμε τα πάντα για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».
Υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες αθλητές είχαν απολογισμό 13 μετάλλια στη μεγάλη διοργάνωση της Βραζιλίας.
Συγκεκριμένα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι Θανάσης Κωνσταντινίδης (σφαιροβολία), Μανώλης Στεφανουδάκης (ακόντιο), Παύλος Μάμαλος (άρση βαρών σε πάγκο), Σε Τζον Φερνάντες (σφαιροβολία), Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης (κολύμβηση).

Ασημένια πήραν οι: Δημήτρης Σενικίδης (σφαιροβολία), Παναγιώτης Τριανταφύλλου (ξιφασκία), Θανάσης Κωνσταντινίδης (κορίνα), Γρηγόρης Πολυχρονίδης (μπότσια). Τα χάλκινα κατέκτησαν οι: Δημήτρης Ζησίδης (σφαιροβολία), Δημήτρης Μπακοχρήστος (άρση βαρών σε πάγκο), Δήμητρα Κοροκίδα (σφαιροβολία), μικτό μπότσια.


Δείτε φωτό στο  http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: