Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

Ομαλοποιείται η κατάσταση στις υποδομές της Μεσσηνίας

Σάββατο, 10 Σεπτέμβριος 2016


Αποκαθίστανται σταδιακά οι υποδομές στη Μεσσηνία, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι καταγραφές των ζημιών και οι... κομματικές περιοδείες στις πληγείσες περιοχές. Από χθες το μεσημέρι διεξάγονται κανονικά οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, και νωρίτερα είχε δοθεί στην
κυκλοφορία ο δρόμος Ασπρόχωμα - Μεσσήνη.
Ετσι αποκαταστάθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι συγκοινωνίες και οι μεταφορές στο νομό, αν και παραμένουν οι ζημιές σε μεγάλο τμήμα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου. Επίσης, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΔΕΗ έχει αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση σε σπίτια και επιχειρήσεις. 
Τις ζημιές στις κατοικίες, τις καλλιέργειες και τις επιχειρήσεις καταγράφουν δημοτικές και περιφερειακές υπηρεσίες, ενώ τη Δευτέρα το πρωί θα επισκεφθεί πληγείσες περιοχές της Μεσσηνίας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ. Χθες επίσης ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ανακοίνωσε για την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου σύσκεψη των δημάρχων της Μεσσηνίας, υπό τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, παρουσία και των βουλευτών του νομού μας.
Τέλος, αξιοσημείωτη είναι η μήνυση που κατέθεσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσσηνίας Κώστας Μαργέλης κατά παντός υπευθύνου, για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή», αναφορικά με τους θανάτους και τις ζημιές που προκάλεσαν οι πλημμύρες.

ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: