Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση της Μεσσηνίας

Κυριακή, 26 Ιούνιος 2016 

Την απόφαση για την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και την παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Μεσσηνίας υπέγραψε και για το φετινό καλοκαίρι η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη.
Για την απόφαση αυτή υπήρξε ομόφωνη εισήγηση του ΣΟΠΠ της Περιφερειακής
Ενότητας Μεσσηνίας στις 4 Μαΐου, όσον αφορά την αναγκαιότητα επιβολής απαγορευτικών μέτρων σε δασικές περιοχές του νομού.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει από την 1η Ιουλίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου, από 9 το βράδυ μέχρι 6 το πρωί - και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 4 και 5, ως εξής:

1) Εθνικοί δρυμοί και ευπαθείς περιοχές του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου.

2) Από Ανω Βέργα μέχρι Προφήτη Ηλία, στο όρος Καλάθι. 

3) Περιοχή "Ρεγκουζενίτσα" Ταϋγέτου. 

4) Ο δρόμος προς Αγιάννη στην Πολιανή, και 

5) Η περιοχή Αγίου Νικολάου στον Πύργο Μεθώνης και η περιοχή του Προφήτη Ηλία στη ∆.Ε Χιλιοχωρίων (Χανδρινού).
Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι παρακάτω δρόμοι: α) Εθνική οδός Καλαμάτας - Σπάρτης β) ∆ιασταυρώσεις εθνικής οδού Καλαμάτας - Σπάρτης - προς Μενινά - Περιβολάκια - Ελαιοχώρι - Αράχοβα - Φαραί - προς Καρβέλι - Λαδά - Αρτεμισία - μέχρι Νεοχώρι - μέχρι Νέδουσα - από Τουριστικό Περίπτερο μέχρι Αγία Μαρίνα. γ) Νέδουσα - Αλαγονία - Πηγές - Αρτεμισία. δ) ∆ιασταύρωση εθνικής οδού Καλαμάτας - Αρεόπολης μέχρι Εξωχώρι.
Επίσης, εξαιρούνται οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών, οι εργαζόμενοι σε δασικές εργασίες στο δάσος του Ταϋγέτου, οι κτηνοτρόφοι και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων.

6) Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα και τις ανωτέρω ώρες στις εξής δασικές περιοχές: α) Στον ορεινό όγκο Μαγκλαβάς. β) Στις δασικές περιοχές Νέδας, Σκληρού και Κακαλετρίου. γ) Στις δασικές περιοχές Μάκραινας - Βούταινας και αυτές που περικλείονται από τα ∆.∆. Πλατανόβρυσης - Χορεύτρας - Ράδου - Κουτήφαρη - Κεφαλόβρυσου. δ) Στις δασικές περιοχές ∆ασοχωρίου - Μέλπειας - Αγ. Θεοδώρας. ε) Στο δασικό οδικό δίκτυο ∆ασοχωρίου - Καρνασίου πλην του δρόμου που ενώνει το
Καρνάσι - ∆ασοχώρι - Ανω Μέλπεια και προς Αγία Θεοδώρα. στ) Στις δασικές περιοχές Πολιανής και Αρφαρών. ζ) Στις δασικές περιοχές Μάλης και η περιοχή του παραλιακού δάσους Ελαίας. η) Στις δασικές περιοχές Μεταξάδας, Αγυιάς και Μάλης προς Παλαιό Λουτρό και Φλεσσιάδα. θ) Στις δασικές περιοχές Νέδας, Σιδηροκάστρου και δάσους Πηγαδούλας - Παναγιάς. ι) Στις δασικές περιοχές Μαυροβουνίου - Ζαρναούρας - Χρυσοκελλαριάς. ια) Στο δάσος της Βασιλικής με εξαίρεση τους δρόμους προς Εξωχώρι και Παναγιά Γιάτρισσα. ιβ) Στη δασική περιοχή Μαγγανιακού και Μαυροματίου Ιθώμης. ιγ) Στις δασικές περιοχές Σελλά και Καλογερεσίου. ιδ) Στην περιοχή του Λυκόδημου, και συγκεκριμένα στο δρόμο που οδηγεί στις κεραίες. Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι.

7) Απαγορεύεται επίσης, σε 24ωρη βάση και για όλο το χρόνο, η κυκλοφορία στους δρόμους από εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης προς τη θέση "Μαραθόλακκα" του ∆ήμου Καλαμάτας με εξαίρεση τους έχοντες εργασία και τους παρόδιους κτηματίες.

8) Απαγορεύεται η κυκλοφορία στις αγροτικές οδούς "Αλιμάκι -Κυπαρισσία", "Μαύρη Λίμνα - Φιλιατρά" και "Αγριλιά Μπάκα -Γαργαλιάνοι" που οδηγούν στους ΧΑ∆Α στο ∆ήμο Τριφυλίας.
Στην απόφαση επισημαίνεται ότι «η πραγματοποίηση πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων στις προαναφερόμενες περιοχές, κατά τη διάρκεια των ωρών απαγόρευσης, απαιτεί ειδική άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφού ληφθούν τα μέτρα πυρασφάλειας, που από αυτή κρίνονται αναγκαία».

ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: