Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

Εγκαίνια αρχαιολογικού χώρου στο Ανάκτορο του Νέστορα

Εγκαινιάζεται αύριο Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, ο αναβαθμισμένος
αρχαιολογικός χώρος του Ανακτόρου του Νέστορος, στον Ανω Εγκλιανό του Δήμου Πύλου-Νέστορος, από τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά.

Μετά την τελετή των εγκαινίων θα ακολουθήσει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και δεξίωση στον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. 
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, «ο αναβαθμισμένος αρχαιολογικός χώρος του Ανακτόρου του Νέστορος διαθέτει νέες υποδομές περιήγησης, με αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας, και εξασφαλίζει άνετη πρόσβαση σε όλες τις ομάδες κοινού. Το νέο στέγαστρο προστασίας, κατασκευασμένο από δομικό χάλυβα, με τη γεωμετρία τόξου κύκλου και φερόμενο από 16 μόνο υποστυλώματα διαμοιρασμένα στις δύο μακρές πλευρές του, καλύπτει ενιαία το κεντρικό ανακτορικό μνημείο σε έκταση 3.185 τ.μ., προστατεύοντάς το με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο. Αναρτώμενοι από το στέγαστρο διάδρομοι, προσφέρουν στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία περιήγησης». 

Τα έργα με τίτλους "Κατασκευή Νέου Στεγάστρου Προστασίας του Ανακτόρου του Νέστορος", προϋπολογισμού 2.068.400 ευρώ και "Προστασία και ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου του Ανακτόρου του Νέστορος", προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, υλοποιήθηκαν από τη διεύθυνση Μελετών και Εκτέλεσης Εργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Δυτικής Ελλάδας Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων 2007-2013". «Σημαντική υπήρξε και η συμβολή της Αμερικάνικης Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και του Πανεπιστήμιου του Cincinnati για την πραγματοποίηση του έργου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: