Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Διακρίσεις Μεσσηνίων μαθητών σε διαγωνισμούς Φυσικής

Παρασκευή, 17 Ιούνιος 2016
Για τη δική της "Ακαδημία Φυσικής" φαίνεται πως μπορεί πλέον να είναι περήφανη η Καλαμάτα, αφού τα γυμνάσια και τα λύκεια της πόλης σημείωσαν πολλές επιτυχίες στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής "Αριστοτέλης" και στο Διαγωνισμό της Ενωσης
Ελλήνων Φυσικών.
Οι μαθητές που πέτυχαν και κατάφεραν να διακριθούν είναι αναλυτικά οι:
- Από το 1ο Γυμνάσιο στη διοργάνωση της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών ξεχώρισαν οι: Ροδόπη Μανιατέα (Α' τάξη - 61ή), Παρασκευή Λυμπεροπούλου (Α΄ τάξη - 91ή), Δέσποινα - Καλλιρρόη Κοσμοπούλου (Β΄ τάξη - 41η). Στον "Αριστοτέλη" ανταμείφθηκαν αντίστοιχα οι: Αθανάσιος Μπουφέας με Τρίτο Βραβείο Αριστείας (θέση 54η), Σταυρούλα Νταβέα (Γ' τάξη) με Τρίτο Βραβείο Αριστείας (θέση 62η). Καθηγήτριες ήταν οι: Ειρήνη Αθανασοπούλου, Θεοδώρα Μπερσή.
- Από το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας ο μαθητής που ξεχώρισε τον διαγωνισμό της Ενωσης ήταν ο Στασινός Νταβέας (Α΄τάξη - 153ος) και στον "Αριστοτέλη" η Ρουμπίνη - Μαρία Αγγουρά (Εύφημος μνεία - 162ή)).
- Από το 4ο Γυμνάσιο Καλαμάτας στον Διαγωνισμό Φυσικής της ΕΕΦ προκρίθηκαν οι: Μυρτώ - Μαρία Γκιούλου (Α' τάξη - 104η), Ελένη Παρθένη (166η), Κωνσταντίνος Φιλόπουλος της Α΄ τάξης (209ος), Αθανάσιος Πλακιάς (48ος) της Β΄ τάξης. Καθηγητής τους ήταν ο Παναγιώτης Βεζυρέας.
- Από το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, στον "Αριστοτέλη" τα πήγαν πολύ καλά οι Αναστάσιος Καπετανάκης της Γ' τάξης (3ο Βραβείο Αριστείας, 78ος), Παναγιώτης Ηλιόπουλος (2ο Βραβείο Αριστείας), Νικολέττα Κυριακοπούλου (3ο Βραβείο Αριστείας 81η), Παναγιώτης Θωμαΐδης (3ο Βραβείο Αριστείας, 90ός), Απόστολος Φουσέκης (3ο Βραβείο Αριστείας, 92ος), Δήμητρα Μενούνου (Εύφημος μνεία, 223η) της Α' τάξης.
Από την Α' τάξη καλές επιδόσεις είχαν οι: Παναγιώτης Θωμαΐδης (19ος), Νικολέττα Κυριακοπούλου (66η), Παναγιώτης Ηλιόπουλος (158ος), Δημήτρης Βυθούλκας από την Α΄ τάξη (195ος) και από τη Β' τάξη ο Νίκος Βαμβακάς (80ος), στο Διαγωνισμό της ΕΕΦ. Καθηγήτριά τους ήταν η Κωνσταντίνα Παναγάκου. Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη επιτυχία, που αναδεικνύει την Καλαμάτα ως τη μόνη επαρχιακή πόλη με τόσες διακρίσεις στο διαγωνισμό. Το 6ο Γυμνάσιο μάλιστα έχει τις περισσότερες διακρίσεις σε όλη τη Μεσσηνία.
- Από το 1ο Λύκειο Καλαμάτας, στον "Αριστοτέλη" ξεχώρισε, ο Γιώργος Τζουμάκης της Γ΄ τάξης με 3ο Βραβείο Αριστείας, ο οποίος πλέον είναι στην πεντάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα στη Ζυρίχη. Είναι ο μόνος στους 5 καλύτερους της χώρας, από δημόσιο σχολείο. Στο διαγωνισμό της ΕΕΦ διακρίθηκαν οι: Νικήτας Στριμπάκος από τη Γ' τάξη (26ος), Χριστίνα Θεοδωροπούλου (Α΄ τάξη 66η), Ηλίας Σιαμπάνης (70ός) από την Α'.
- Από το 3ο Λύκειο Καλαμάτας διακρίθηκε στο Διαγωνισμό Φυσικής της ΕΕΦ ο Γρηγόριος Κωτσάκης, από την Α΄ τάξη (68ος).
- Από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας στην ΕΕΦ διακρίθηκαν οι: Νικηφόρος Βαγενάς (18ος), Χρήστος Δικαίος (44ος), Ιωάννης - Κώστας Ξυλάς της Α΄ τάξης (69ος), Νίκος Μαυράκης (35ος), Παναγιώτης Μουζάκης (46ος) της Β΄ τάξης. Στον "Αριστοτέλη" οι: Νίκος Μαυράκης με το 1ο Βραβείο Αριστείας (3ος σε όλη τη χώρα Β΄ Λυκείου), Νικηφόρος Βαγενάς με 2ο Βραβείο Αριστείας (θέση 27 Α΄ Λυκείου) και Σταύρος Μοσχονάς με εύφημο μνεία (129ος - Γ΄ τάξη).
- Από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας (Γυμνάσιο) ο Κωνσταντίνος Βίγκος κέρδισε εύφημο μνεία, όπως και η Αρχοντία - Αιμιλία Τσαϊρή (107η) στον "Αριστοτέλη".
- Από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά υπήρξε διάκριση στο διαγωνισμό της ΕΕΦ με τον Γεώργιο Κοκκορόγιαννη (Α΄ τάξη) και στον "Αριστοτέλη" ο ίδιος μαθητής ήρθε 57ος.
Για το διαγωνισμό της ΕΕΦ η βράβευση των μαθητών της Καλαμάτας θα γίνει την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 12 μ. στο "Rex". Να σημειωθεί ότι φέτος ήταν η πρώτη φορά που έγιναν δύο ξεχωριστοί διαγωνισμοί, της ΕΕΦ και των πανεπιστημιακών. Κάποιοι μαθητές, επέλεξαν να λάβουν μέρος και στους δύο.

ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: