Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Ημερίδα για την ανάδειξη του χώρου της Περιστεριάς

Δευτέρα, 23 Μάιος 2016 

Ημερίδα για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Περιστεριάς αλλά και άλλων αρχαιολογικών χώρων της Τριφυλίας διοργανώνει η Ομοσπονδία Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας υπό την αιγίδα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την
ερχόμενη Δευτέρα 30 του μηνός στην Αθήνα.
Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση: «Στα πλαίσια ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η Ομοσπονδία Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας έχει την χαρά και την τιμή να σας ανακοινώσει ότι στις 30/5, ημέρα Δευτέρα και ώρα 6 μ.μ., στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, αμφιθέατρο «Ι. Δρακοπούλου», διοργανώνει υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών επιστημονική ημερίδα για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Περιστεριάς, της αποκαλούμενης «Μυκήνες της Δυτικής Πελοποννήσου» για τον πλούτο και την πυκνότητα των ευρημάτων, καθώς και άλλων σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Τριφυλίας (Κυπαρισσία, Μουριατάδα, Ψάρι, Στόμιο Φιλιατρών). 
Ομιλητές θα είναι οι εξής καταξιωμένοι αρχαιολόγοι: Γεώργιος Στυλ. Κορρές ομότιμος καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας Ε.Κ.Π.Α., Γεώργιος Αθ. Παπαθανασόπουλος επίτιμος έφορος Αρχαιοτήτων, Σταμάτης Αν. Φριτζίλας προϊστάμενος Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής Ερευνας και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Γεωργία Εμμ. Χατζή επίτιμη έφορος Αρχαιοτήτων. Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας και τους φίλους της Ομοσπονδίας να στηρίξουν με την παρουσία τους την προσπάθεια για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων της πολύχρυσης Τριφυλίας».

ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: