Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Ένα εκατ. Ρώσοι τουρίστες αναμένεται να επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα

11/5/2016
Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας Oleg Safonov, κατά τη διάρκεια του ελληνορωσικού φόρουμ για τον τουρισμό που πραγματοποιείται σήμερα με θέμα "Ρωσία και Ελλάδα: πραγματικότητα και προοπτικές συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού" και στο οποίο συμμετέχουν
περισσότεροι από 100 κυβερνητικοί και περιφερειακοί τουριστικοί παράγοντες της Ρωσίας, tour operators και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ρωσικών ΜΜΕ.
Πρόκειται για ένα σενάριο πολύ πιο αισιόδοξο σε σύγκριση με τις αρχικές προβλέψεις των Ελλήνων επιχειρηματιών του τουρισμού, που έκαναν λόγο για 800 χιλ. τουρίστες από τη Ρωσία.
Κρίσιμο ωστόσο εξακολουθεί να είναι το ζήτημα της βίζας, καθώς πηγές της αγορά εκτιμούν πως για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος θα πρέπει να διεκπεραιώνονται πάνω από 7 χιλ. βίζες την ημέρα.
Η κατάσταση πάντως, σύμφωνα και με τα υπουργεία Τουρισμού και Εξωτερικών, δείχνει να έχει ομαλοποιηθεί σε σύγκριση με τα όσα συνέβησαν στα visa centers την περίοδο του Πάσχα, όταν δεκάδες πελάτες πρακτορείων κινδύνευσαν να χάσουν τα διακοπές τους επειδή δεν είχαν έγκαιρα βίζα στα χέρια τους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, στις τρεις προξενικές μας αρχές στη Ρωσία (Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και Νοβοροσίσκ), οι θεωρήσεις εκδίδονται ομαλά, χωρίς ως σήμερα να έχουν σημειωθεί περιστατικά απώλειας ταξιδιού λόγω μη έγκαιρης έκδοσης θεώρησης, οφειλόμενης τουλάχιστον σε υπαιτιότητα των προξενικών αρχών.


ΑΠΟ http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: