Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

Με καλούς οιωνούς η συγκομιδή καρπουζιού στην Τριφυλία

Δευτέρα, 16 Μάιος 2016


Κορυφώνεται το τελευταίο 10ήμερο του Μαίου η συγκομιδή του υπαίθριου καρπουζιού στην περιοχή της
Τριφυλίας, καθώς το κύριο χαρακτηριστικό φέτος αποτελεί η πρωιμότητα του προιόντος.. Ήδη υπαίθρια καρπούζια συγκομίζονται στην περιοχή Λιμενάρι και Αγρίλι από
το Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα έχουν συλλεχθεί περίπου 350 τόνοι, με θετικές προοπτικές βάση στοιχείων που προκύπτουν από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας. Μάλιστα διευθυντής της Αντώνης Παρασκευόπουλος, επιβεβαίωσε τις πρώτες εξαγωγές: Καρπούζια από τα υπαίθρια καρπουζοχώραφα κατευθύνονται σε Σερβία, Ρουμανία, Πολωνία, Γερμανία, Βουλγαρία, με τις εξαγωγές να κορυφώνονται όσο φτάνουμε στο τελευταίο 10ήμερο.
Η ωριμότητα, η καρπόδεση όπως και ωρίμανση του εύγεστου καρπού είναι η καλύτερη των τελευταίων χρόνων καθώς βοήθησαν οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στη περιοχή, ενώ οι αρμόδιες αρχές που διαχειρίζονται την γραμμή ελέγχου έχουν άψογη συνεργασία με όλους τους φορείς. Στόχος για φέτος παραμένει η σταθερότητα στην ποιότητα και η κατάκτηση νέων αγορών. Όπως έχει τονίσει στην Αγροτική εκπομπή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας στο radio 936 ο κ .Αντώνης Παρασκευόπουλος η συνολική παραγωγή αναμένεται να εκτοξευθεί στους 45.000 τόνους ενώ οι καλλιεργούμενες εκτάσεις ανέρχονται στα 6.000 στρέμματα περίπου ενώ προτεραιότητα έχουν οι κύριες ποικιλίες καρπουζιού ενώ θα ακολουθήσουν μέχρι και τα υβρίδια με άσπερμα καρπούζια.

ΑΠΟ http://www.best-tv.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: