Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Παιδιά σχημάτισαν ανθρώπινο βέλος για να βοηθήσουν την αστυνομία

Μια πρωτότυπη ιδέα είχε μια ομάδα παιδιών σε ένα χωριό έξω από το Λονδίνο, προκειμένου να βοηθήσει την αστυνομία στον εντοπισμό δύο ύποπτων διαρρηκτών. Ξάπλωσαν σε ένα χωράφι και σχημάτισαν με τα σώματά τους ένα ανθρώπινο βέλος προς την κατεύθυνση όπου είχαν διαφύγει οι δράστες.

Περίπου 30 παιδιά και ενήλικες έπαιζαν το κυνήγι του πασχαλινού αυγού στο Κάπελ όταν είδαν το ελικόπτερο της Αστυνομίας να πετά πάνω από τα κεφάλια τους και ξαφνικά δύο άνδρες πέρασαν από κοντά τους τρέχοντας, έτσι αμέσως συνειδητοποίησαν πως ήταν μάρτυρες μιας αστυνομικής καταδίωξης. Τα παιδιά έπεσαν στο έδαφος και σχημάτισαν ένα ανθρώπινο βέλος προς το σημείο όπου κατευθύνθηκαν οι δράστες.

«Τα παιδιά σχημάτισαν ένα βέλος στο έδαφος στη μέση ενός οργωμένου χωραφιού για να καθοδηγήσουν το ελικόπτερο προς την κατεύθυνση όπου βρίσκονταν το ζευγάρι των δραστών» σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας. «Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αναμετέδωσε αυτές τις πληροφορίες στο προσωπικό εδάφους και σε σύντομο χρονικό διάστημα συνελήφθησαν τα δύο άτομα».

Σύμφωνα με τον λοχία Πολ Σόκον: «Η ταχύτατη δράση της ομάδας των παιδιών και των γονέων τους αποδείχθηκε καίρια για τον εντοπισμό των δραστών. Για να τους ευχαριστήσουμε, το ελικόπτερο προσγειώθηκε εκεί κοντά ενώ τα παιδιά μας πρόσφεραν σοκολατένιες λιχουδιές, που ήταν ένα επιπλέον μπόνους μετά από μια κουραστική βάρδια».

ΑΠΟ http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: