Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

Σχέδιο πληρωμής τελών κυκλοφορίας με τον μήνα

 8/4/2016

 

 

 Νέο σχέδιο πληρωμής τελών κυκλοφορίας με τον μήνα επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να ανακοπεί το κύμα κατάθεσης πινακίδων αρχής γενομένης από το φθινόπωρο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρμόδιο υπουργείο ετοιμάζει τροπολογία με την οποία προβλέπεται η πληρωμή τελών κυκλοφορίας ανά μήνα αλλά και με ένα διαφορετικό σύστημα.

Αυτό σημαίνει ότι για ένα μήνα, με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε δύο δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, δηλαδή πληρωμή τελών δύο μηνών.
Για παράδειγμα για Ι.Χ στο οποίο αντιστοιχούν ετήσια τέλη 640 ευρώ, θα μπορεί ο ιδιοκτήτης του να ανακτήσει τις πινακίδες του για έναν μήνα καταβάλλοντας 107 ευρώ.
Για δύο μήνες που θα θελήσει να έχει τις πινακίδες θα πρέπει να πληρώσει τέλη τεσσάρων μηνών.
Για τρεις μήνες, με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε τέσσερα δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, δηλαδή επιπλέον ένας μήνας.

Για το υπόλοιπο του έτους, καταβάλλοντας τέλη που αντιστοιχούν στο πλήθος των μηνών που απομένουν έως το τέλος του έτους, με προσαύξηση δύο μηνών. Στο παράδειγμα του Ι.Χ με τέλη 640 ευρώ, αν ο ιδιοκτήτης του θελήσει να παραλάβει τις πινακίδες του τον Ιούλιο θα πρέπει να καταβάλλει (6 συν 2 ή 8 δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας ), 427 ευρώ. 

Αν κάποιος θελήσει να το κινήσει για 5 μήνες θα πρέπει να πληρώσει τα τέλη για τους 5 μήνες συν δύο ακόμη. Εάν ισχύσει η διάταξη τον Μάιο και θελήσει κάποιος να κινήσει το όχημά του από τον Ιούνιο μέχρι και τον Δεκέμβριο, δηλαδή 7 μήνες, τότε θα πρέπει να πληρώσει τέλη εννέα μηνών για να ανακτήσει τις πινακίδες.
Το σχέδιο αυτό αναμένεται να παρακινήσει κάποιους να πάρουν πίσω τις πινακίδες αν και θα υπάρξουν αντιδράσεις απ' όσους πιστεύουν ότι πρέπει να πληρώνουν για όσο κινούν το όχημα κι όχι με το να πληρώνουν τέλη για επιπλέον μήνες.

Πηγή: Ημερησία
ΑΠΟ http://www.ethnos.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: