Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Σουηδοί ποδηλάτες εξερευνούν τη Μεσσηνία

Δευτέρα, 11 Απρίλιος 2016 

Ενα ταξίδι γνωριμίας με την Καλαμάτα και τα τοπία της Μεσσηνίας ξεκίνησε χθες για τους πρώτους 31 Σουηδούς ποδηλάτες οι οποίοι έκαναν χθες τη διαδρομή από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα μέχρι τη Στούπα με τα ποδήλατά τους και γύρισαν. Μαζί τους αυτή την εμπειρία έζησαν και 8 αθλητικοί συντάκτες και bloggers ειδικοί στο θεματικό τουρισμό, που θα
γράψουν για την εμπειρία τους αυτή μόλις επιστρέψουν στη χώρα τους.

Είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο γίνεται οργανωμένα στην περιοχή μας από το γραφείο αθλητικού τουρισμού στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας του Ελληνοσουηδού Χρήστου Αμπράζη, ο οποίος κατάγεται από τη Βέργα. Ο κ. Αμπράζης βάζει τις βάσεις για να μετατραπεί η Καλαμάτα και ο νομός σε προορισμό για ποδηλατικό τουρισμό, όπως σημείωσε και ο συμπατριώτης μας Θανάσης Ψαρούλης ο οποίος μας μίλησε επίσης γι' αυτή την προσπάθεια. Την προσπάθεια στηρίζουν τρία μεγάλα ξενοδοχεία, το "Horizon Blu" και το "Elite City Resort" στην Καλαμάτα και το "Buca Beach Resort" στην Ανάληψη. Επίσης ο Δήμος Καλαμάτας, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας, το τουριστικό γραφείο του Χαράλαμπου Δουφεξή Doufexis Travel Services στη Στούπα, η Aegean, καθώς και οι λοιποί δήμοι της Μεσσηνίας.

Η ΠΡΩΤΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Χθες οι Σουηδοί ποδηλάτες, ανάμεσά τους bloggers και δημοσιογράφοι ξεκίνησαν από την Καλαμάτα για την Στούπα όπου σκοπός τους ήτανε να γνωρίσουν και δουν από κοντά τον τόπο του Ζορμπά. Οι ποδηλάτες ήρθαν προχθές το βράδυ στην Καλαμάτα, ενώ τον Ιούνιο θα έρθει μια ακόμα ομάδα που θα φιλοξενηθεί στην Ανάληψη, αλλά για γιόγκα και γυμναστική και όχι για ποδηλασία. Οσον αφορά το γκρουπ των 31 ποδηλατών, αυτοί από χθες και μέχρι και την Παρασκευή θα περιηγηθούν με τα ποδήλατά τους και με αφετηρία την Καλαμάτα στην Αρχαία Μεσσήνη, την Κορώνη, τη Μεθώνη και την Πύλο, την Κυπαρισσία και τη Σπάρτη. Αλλωστε όπως εξήγησε ο ίδιος ο Χρήστος Αμπράζης στην "Ε", οι μήνες που προσφέρονται για ποδηλατικό τουρισμό είναι ο Μάρτιος και ο Απρίλιος, καθώς και ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γραφείο του κ. Αμπράζη διακινεί 6 - 7.000 ποδηλάτες το χρόνο στην Ισπανία και την Ιταλία, και έχει στόχο σταδιακά σε μια 5ετία το 80% από αυτούς να έρχεται στην Καλαμάτα.

ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Οι εν λόγω ποδηλάτες προέρχονται από μια ομάδα 250 ανθρώπων η οποία ασχολείται με Ιδρυμα για παιδιά με καρκίνο στη Σουηδία, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα της βασίλισσας της χώρας. Οι άνθρωποι αυτοί συγκεντρώνουν τα χρήματα που χρειάζονται για να χτίζονται και να συντηρούνται νοσοκομεία για παιδιά με καρκίνο και γυρίζοντας στη χώρα τους θα γίνουν οι πρεσβευτές της Μεσσηνίας, καθώς θα μιλήσουν γι' αυτή την εμπειρία τους σε ένα μεγάλο κύκλο συμπατριωτών τους οι οποίοι στηρίζουν το εν λόγω Ιδρυμα. Είναι άλλωστε σημαντικό πως όσοι ήρθανε, δεν θα μείνουν κλεισμένοι σε ένα ξενοδοχείο, αλλά μέσα από τις καθημερινές ποδηλατικές εξορμήσεις θα γνωρίσουν τα κάστρα, τις παραλίες και τα φυσικά τοπία της Μεσσηνίας, κι επειδή είναι κλαμπ ποδηλασίας θα πολλαπλασιαστεί η φήμη του τόπου μας μέσα από την περιγραφή της εμπειρίας τους.

ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: