ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Συντάξεις: Τσεκούρι σε Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ - Γλιτώνουν όσοι έχουν ΙΚΑ

Τελευταία ενημέρωση: 09.03.2016 

 

 

 

 

Οι εκπρόσωποι των Θεσμών κατέφθασαν και τώρα... αρχίζουν τα ακόμη πιο δύσκολα με το μεγάλο αγκάθι της διαπραγμάτευσης που λέγεται Ασφαλιστικό να ανοίγει και πάλι διάπλατα, φέρνοντας όμως μόνο περικοπές.

Το πλέον κρίσιμο σημείο στο ζήτημα του Ασφαλιστικού είναι ο νέος υπολογισμός των συντάξεων. Από αυτόν θα προκύψει και η λεγόμενη προσωπική διαφορά.
Τα πρώτα στοιχεία, τα οποία μάλιστα έρχονται όχι από τους δανειστές αλλά από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή δείχνουν πολύ μεγάλες αρνητικές διαφορές στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Μάλιστα προκύπτουν αρνητικές προσωπικές διαφορές της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ, χωρίς καν να υπολογίζονται τα λεγόμενα ευγενή ταμεία τραπεζών και ΔΕΚΟ.
Κάπως έτσι προκύπτουν μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις αυτές.


Μειώσεις, αλλά πολύ λίγες προκύπτουν και για κάποια “ρετιρέ” σ το ΙΚΑ, αλλά τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι δεν θα υπάρχουν, σε δημοσιονομικό τουλάχιστον επίπεδο, μεγάλες διαφορές.
Σε ό,τι αφορά στις ενοποιήσεις των Ταμείων η ελληνική πλευρά ζητά μεγαλύτερο χρόνο προσαρμογής, ενώ όλα δείχνουν ότι επιχειρείται να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους τόσο ο ΟΓΑ, όσο και το ΝΑΤ, όλοι οι υπόλοιποι θα πέσουν στον... κουβά των ταμείων για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους.


ΑΠΟ http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: