Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

Το Καλό Νερό έχασε τη "Γαλάζια Σημαία"

 Τρίτη, 04 Αυγούστου 2015 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/72718-to-kalo-nero-exase-ti-galazia-simaiaΕχασε τη "Γαλάζια Σημαία" η ακτή του Καλού Νερού, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Φύσης που διαχειρίζεται το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία», καθώς δεν πληρούσε τα κριτήρια του προγράμματος από τις μέχρι τώρα επιθεωρήσεις που έχουν γίνει.
Το σημαντικό είναι πως την χάνει και για την επόμενη χρονιά, καθώς όπως σημειώνεται, οι ακτές από τις οποίες αφαιρείται το βραβείο αυτό δεν μπορούν να είναι υποψήφιες την επόμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και της Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος, ο Σεραφείμ Χατζησκάκης υπεύθυνος συντονισμού του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» αναφέρει: «Τρεις βραβευμένες από το διεθνές πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία» αποσύρθηκαν από τον εθνικό και διεθνή κατάλογο του 2015 και έχασαν το βραβείο τους επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος, όπως διαπιστώθηκε από τις μέχρι τώρα επιθεωρήσεις. Στις υπόψη ακτές η ποιότητα των νερών κολύμβησης παραμένει εξαιρετική. Οι επιθεωρητές όμως της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων που αφορούσαν συγκεκριμένα σε: παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου. Παρά τις προειδοποιήσεις, οι ελλείψεις αυτές δεν διορθώθηκαν κατά την περίοδο επανελέγχου. Κατά συνέπεια τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του προγράμματος αποφάσισαν, κατά τα προβλεπόμενα, να αποσύρουν τις βραβεύσεις για να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού. Οι τρεις ακτές, οι οποίες αποσύρθηκαν είναι οι εξής: Ακτή Κακιά Λαγκάδα, Δήμος Κυθήρων - Αττική, Ακτή Καλό Νερό, Δήμος Τριφυλίας - Μεσσηνία, Ακτή Νέα Χώρα, Δήμος Χανίων - Χανιά. Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», οι παραπάνω ακτές δεν μπορούν να είναι υποψήφιες για βράβευση την επόμενη χρονιά».

ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr/
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/72718-to-kalo-nero-exase-ti-galazia-simaia

Δεν υπάρχουν σχόλια: