Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Θερινό Σχολείο Φυσικής σε Μεσσήνη και Κυπαρισσία

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/72075-therino-sxoleio-fysikis


Ξεκίνησε χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο "Κλεοπάτρα" στη Μεσσήνη και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 1η Αυγούστου το Θερινό Σχολείο Φυσικής, που διοργανώνει και φέτος η Ενωση Ελλήνων Φυσικών.
Θέμα του είναι οι "Προηγμένες έννοιες της Φυσικής" και σκοπός του να καταστήσει τους μαθητές ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο, αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. Τα θερινά σχολεία της Ε.Ε.Φ. (αντίστοιχο
γίνεται και στην Κυπαρισσία) απευθύνονται σε απόφοιτους της Β' και Γ' τάξης γυμνασίου και Α' και Β' τάξης λυκείου και τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι: Μηχανική και εφαρμογές, ηλεκτρομαγνητισμός, σχετικότητα, κβαντική φυσική, κοσμολογία, τοπολογία και περιβάλλον. Τα παραπάνω θέματα θα πλαισιωθούν από μια σειρά πειραμάτων που σκοπό έχουν να εισάγουν τον μαθητή στην πειραματική μέθοδο απόκτησης και ελέγχου της γνώσης. Στο πρόγραμμα στη Μεσσήνη θα μιλήσουν οι: Βασίλης Δικαιουλάκος εκπαιδευτικός, Χριστίνα Κουρκουμέλη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλης Καράβολας φυσικός, λέκτορας University of Indianapolis Athens, Ξενοφώντας Moυσάς καθηγητής Φυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Πράντζος διευθυντής Ερευνών στο CNRS, Γιώργος Παπαδόπουλος Ελληνογερμανική Αγωγή, Σοφοκλής Σωτηρίου Ελληνογερμανική Αγωγή, Διονύσης Σιμόπουλος επίτιμος διευθυντής Ευγενιδείου Πλανηταρίου.
Στις εργαστηριακές περιηγήσεις θα είναι οι Μάνος Σαμπράκος εκπαιδευτικός, Γιώργος Παπαδόπουλος από την Ελληνογερμανική Αγωγή, Αγγελος Λαζούδης Ελληνογερμανική Αγωγή. Θα γίνουν επισκέψεις στο παλάτι του Νέστορα, στην Αρχαία Μεσσήνη και στη Γιάλοβα.
Το πρόγραμμα στην Κυπαρισσία ξεκίνησε νωρίτερα και θα διαρκέσει μέχρι μεθαύριο Πέμπτη. Εκεί θα μιλήσουν οι δρ. Αρτέμης Αθανασάκης μάστερ Φυσικών Επιστημών, Διονύσης Βαβουγυιός καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βασίλης Δικαιουλάκος εκπαιδευτικός, Βασίλης Καράβολας φυσικός, λέκτορας University of Indianapolis Athens, Χρήστος Kοκορέλης ειδικός ερευνητής, καθηγητής στη Σχολή Ικάρων, Γιάννης Παρθένιος ερευνητής ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, Παναγιώτα Πρέκα επίτιμη καθηγήτρια Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διονύσης Σιμόπουλος επίτιμος διευθυντής Ευγενιδείου Πλανηταρίου.
Στα εργαστήρια θα είναι οι Ηλίας Καλογήρου υπεύθυνος ΕΚΦΕ Ηλείας, Κωνσταντίνος Μαΐστρος καθηγητής ΠΕ 04.01 15ου Λυκείου Αθηνών, Μάνος Σαμπράκος εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Θα γίνουν επισκέψεις στη Νέδα, στην Αρχαία Ολυμπία και στη Βανάδα.

ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/72075-therino-sxoleio-fysikis

Δεν υπάρχουν σχόλια: