Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Τι είναι οι προπληρωμένες κάρτες; Ποιες υπάρχουν; Όλες οι πληροφορίες

Πολλοί από εμάς που ενδιαφέρονται να κάνουν αγορές στο internet ήδη τις χρησιμοποιούν... Τι είναι οι προπληρωμένες κάρτες και ποιες υπάρχουν; Δείτε!

Οι προπληρωμένες κάρτες λοιπόν, είναι ίσως ένα από τα καλύτερα εργαλεία για να πραγματοποιήσουμε τις αγορές μας online.
Ας δούμε όλες τις πληροφορίες, που θα ρίξουν φως σε διάφορα ερωτηματικά σας σχετικά με αυτές.


Τι είναι η προπληρωμένη κάρτα;
Προπληρωμένη κάρτα είναι ουσιαστικά μία κάρτα, η οποία εκδίδεται από μία τράπεζα στο όνομά σας, και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σαν πιστωτική κάρτα.
Όταν ζητάτε από την τράπεζα την έκδοση μίας τέτοιας, στην ουσία προπληρώνετε το ποσό το οποίο θα έχει μέσα της και μπορείτε έπειτα να τη χρησιμοποιήσετε για τις online αγορές σας, μέχρι εξαντλήσεως του ποσού αυτού.

Για παράδειγμα, μπορείτε να εκδόσετε μία προπληρωμένη κάρτα στην τράπεζά σας, πληρώνοντας 300 ευρώ: έτσι θα έχει πλέον υπόλοιπο 300 ευρώ που μπορείτε να το ξοδέψετε στις αγορές σας.

Γιατί να χρησιμοποιήσω μία τέτοια κάρτα;

Αξίζει να δούμε τους λόγους για τους οποίους αξίζει να πάρουμε μία προπληρωμένη κάρτα:

• καλύτερος έλεγχος των οικονομικών σας:
μπορείτε να τα βάλετε κάτω και να δείτε τι ποσό θα σας έπαιρνε να ξοδέψετε, διαθέτοντάς το για την έκδοση μίας τέτοιας κάρτας, οπότε ξέρετε ότι έχετε για αγορές μόνο αυτό το ποσό, άρα είναι δυσκολότερο να παρασυρθείτε.

• καλύτερη ασφάλεια:
τυχόν υποκλοπές και λάθη κατά τις συναλλαγές σας, στην έσχατη να σας στοιχίσουν το υπόλοιπο της κάρτας σας που είναι στάνταρ και σχετικά μικρό. Από κει και πέρα, δεν πρόκειται να υπερχρεωθείτε με μεγάλα ποσά.

• είναι απλά ένα "προϊόν":
το αγοράζετε, το ξοδεύετε και τέλος. Δεν συνδέεται ούτε με τραπεζικούς σας λογαριασμούς, ούτε σας έρχονται λογαριασμοί στο σπίτι, κάνοντάς σας να αγχώνεστε για το πως θα τους πληρώσετε.

• τη χρησιμοποιείτε κανονικά στο internet:
σαν πιστωτική - χρεωστική κάρτα, λύνοντάς σας έτσι το πρόβλημα των online αγορών.


Ποιες προπληρωμένες κάρτες υπάρχουν;

Αυτή τη στιγμή 5 προπληρωμένες κάρτες υπάρχουν, και είναι οι εξής:

• Τράπεζα Κύπρου: Prepaid card
• Attica Bank: Gift Card Visa
• ATE Bank: Prepaid Visa
• Τράπεζας Πειραιώς: WEBUY
• Eurobank: Προπληρωμένη Visa

Μπορείτε να δείτε πόσο στοιχίζουν και όλες τις χρεώσεις, σε αυτό το site που τα έχει αναλυτικά, όμορφα και περιποιημένα.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως για τις αγορές σας στο internet, εκτός από τις προπληρωμένες κάρτες, εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρεωστική κάρτα που είναι πολύ εύκολο να εκδοθεί και τη χρησιμοποιείτε και σαν αναλήψεως από μηχάνημα ΑΤΜ.ΑΠΟ http://coolweb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: