ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Απίστευτη φρίκη με μούμια στο Παγκράτι: Η μαμά είναι στο μπαούλο

Τι είπε η 49χρονη στις αρχές για τη νεκρή μητέρα της. Κράτησε τη σορό της μέσα σε μπαούλο για 2 χρόνια
Φρίκη στο Παγκράτι από την αποκάλυψη ενός μακάβριου θρίλερ χωρίς προηγούμενο, με 49χρονη χημικό να έχει μετατρέψει σε μούμια τη νεκρή μητέρα της και να την κρατά επί δύο ολόκληρα χρόνια μέσα σε ένα μπαούλο.
Η χημικός συντηρούσε τη σορό με αυτοσχέδιες πατέντες, όπως αρώματα και κολόνιες, προκειμένου να καθυστερήσει την αποσύνθεση.
Η απίστευτη υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, που είχε κάνει έξωση στη
49χρονη χημικό επειδή δεν κατέβαλε τα ενοίκια, πήγε στο διαμέρισμα μαζί με τη δικηγόρο του και έναν κλητήρα προκειμένου να καταγράψουν τα έπιπλα.
Έπαθε σοκ προτού ακόμα μεταβεί στο σπίτι όταν πήρε τηλέφωνο τη 49χρονη προκειμένου να την ειδοποιήσει να πάρει τα πράγματά της από το διαμέρισμα και την άκουσε εμβρόντητος να λέει πως θα περάσει από εκεί διότι έχει και τη μαμά στο μπαούλο.
Ο ιδιοκτήτης αρχικά φαντάστηκε ότι ήταν κάποιο άνοστο αστείο ή μια προσπάθειά της να αποτρέψει την έξωση. Όταν όμως άνοιξε το συγκεκριμένο μπαούλο μαζί με τη δικηγόρο αντίκρισαν το πτώμα που βρισκόταν ήδη στο στάδιο της προχωρημένης αποσύνθεσης, ενώ ο χώρος ήταν γεμάτος με τα πτωματικά υγρά.
Εξωτερικά το μπαούλο ήταν τυλιγμένο με σκληρή ταινία συσκευασίας, ενώ η 49χρονη είχε τυλίξει και το πτώμα με μουσαμάδες κάλυψης αυτοκινήτων, με κουβέρτες και σεντόνια, επίσης πιασμένα με ταινία συσκευασίας.
Το πτώμα ήταν σε εμβρυακή στάση προκειμένου να χωρά στο μπαούλο.
Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία, ενώ στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης πήρε τηλέφωνο τη 49χρονη και της είπε να πάει στο σπίτι επειγόντως.
Όταν έφτασε, ο ιδιοκτήτης και οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν και δεύτερη μεγάλη έκπληξη από την απάντηση που πήραν από τη βουρκωμένη 49χρονη.
"Μην ανησυχείτε, πρόκειται για τη μητέρα μου. Την έβαλα στο μπαούλο για να μη φύγει. Ήθελα να την έχω κοντά μου και να μην την αποχωριστώ ποτέ".
Στο σημείο έφτασε και ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, ο οποίος εξέτασε το μουμιοποιημένο πτώμα και διαπίστωσε πως δεν έφερε εμφανή τουλάχιστον ίχνη εγκληματικής ενέργειας.
Τα ακριβή αίτια θανάτου της 84χρονης γυναίκας θα διαπιστωθούν από τη νεκροτομή που θα πραγματοποιήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες ο ιατροδικαστής.
Οι τοξικολογικές εξετάσεις που θα γίνουν στα υγρά που βρέθηκαν στο εσωτερικό του μπαούλου θα δείξουν αν πρόκειται αποκλειστικά για τα υγρά αποσύνθεσης του πτώματος και αρώματα ή περιέχουν και φάρμακα συντήρησης όπως φορμόλη.
"Βρήκαμε μια σορό σε διαμέρισμα που είχε τοποθετηθεί από οικείο της πρόσωπο μέσα σε μπαούλο και είχε τυλιχθεί με σακούλες και μονωτικές ταινίες.
Μάλιστα είχε σφραγιστεί μέσα στο μπαούλο προκειμένου να μην εξέρχεται η οσμή. Ο χρόνος θανάτου προσδιορίζεται περίπου στα 2 χρόνια" σημείωσε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης.
Πηγή: Espresso
ΑΠΟ http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: