ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Απολύσεις στο Δημόσιο: Έρχεται λουκέτο στις δημοτικές αστυνομίες – Ποιοι θα ενσωματωθούν στην ΕΛ.ΑΣ.

- Άμεσο κλείσιμο φορέων όπως η Δημοτική Αστυνομία για να βρεθούν οι 4.000 που θα απολυθούν από το Δημόσιο και οι 25.000 της διαθεσιμότητας
- Ένα μέρος των 4.000 δημοτικών αστυνομικών θα μπει στην Αστυνομία
- Κατάλογο με ονόματα όσων θα μπουν σε διαθεσιμότητα μέχρι τέλος Ιουλίου απαιτεί η τρόικα
- Ποια η πρόταση Μητσοτάκη
- Νέα κρίσιμη συνάντηση των δυο πλευρών σήμερα

Τα νούμερα δε βγαίνουν, οι δανειστές απαιτούν και πιέζουν και η κυβέρνηση φαίνεται πως οδηγείται
αναγκαστικά σε... αλχημείες για να βρει στη σωστή φόρμουλα απολύσεων / διαθεσιμοτήτων στο δημόσιο, ώστε να πείσει την τρόικα και να δώσει το ΟΚ για τη νέα δόση του δανείου.
Η σκληρή στάση των τροϊκανων κάνει δύσκολη τη ζωή της κυβέρνηση, που ζητάει παράταση για κινητικότητα και διαθεσιμότητα, αλλά οι δανειστές απαιτούν διευθύνσεις και ονόματα μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Η νέα, τέταρτη κατά σειρά, συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους της τρόικας σήμερα θεωρείται καταλυτική. Γιατί ενδεχομένως να κριθεί το αν θα δοθεί παράταση στην κινητικότητα.

Δημοτική Αστυνομία: Κλειστό λόγω τρόικας
Τα σενάρια που εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο για... βγουν τα νούμερα σε απολύσεις και διαθεσιμότητα είναι πολλά. Ένα από αυτά προβλέπει ακόμη και να κλείσουν οι δημοτικές αστυνομίες σε όλη τη χώρα, γράφει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος.

Η κυβέρνηση πρέπει να βρεί 4.000 δημοσίους υπαλλήλους που θα απολυθούν κι άλλους 25.000 που θα βγουν σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του χρόνου. Την ώρα που ο εκβιασμός για το «πάγωμα» της δόσης έχει προ ημερών πέσει στο τραπέζι, η κυβέρνηση ψάχνει ποιος κι από που θα μπει στη... δεξαμενή απολύσεων και διαθεσιμοτήτων.

Στο τραπέζι με όσα εξετάζονται έχει πέσει και η πρόταση να κλείσουν οι δημοτικές αστυνομίες που λειτουργούν σε όλη τη χώρα. Όσοι από τους χιλιάδες δημοτικούς αστυνομικούς δεν υποχρεωθούν να αποχωρήσουν ή δε μπουν σε διαθεσιμότητα, θα ενταχθούν στην Ελληνική Αστυνομία.

Η Δημοτική Αστυνομία αριθμεί 4.000 εργαζόμενους σε όλη τη χώρα και περίπου 1.100 μόνο στην Αθήνα.

Αν τελικά επικρατήσει αυτό το σενάριο, όσοι δε μπουν σε διαθεσιμότητα ή δεν απολυθούν, θα αξιολογηθούν και θα μεταφερθούν σε ορισμένους κλάδους της ΕΛ.ΑΣ.
Όσο για τα καθήκοντα των δημοτικών αστυνομικών; Μπορεί να τα αναλάβει το προσωπικό της Αστυνομίας, αναφέρει το δημοσίευμα. 


ΑΠΟ http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΛΑΤΗ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΝΑΛΟΥΠΟΥΣ. ΝΕΕΣ ΔΩΡΕΕΣ ΣΕ ΣΗΜΑΙΕΣ.

Ένα ακόμα πακέτο δέκα σημαιών μας έγινε δωρεά, με διαστάσεις 1.50 μ. χ 1 μ. περίπου,