ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Προφυλάξεις και συντήρηση του κινητού μας τηλεφώνου.

Τα κείμενα, που ακολουθούν, βασίζονται, σε οδηγούς χρήσης διαφόρων κινητών τηλεφώνων και είναι ενδεικτικά.
Η συσκευή μας αποτελεί προϊόν υψηλής σχεδίασης και κατασκευαστικής τεχνικής και πρέπει να τη μεταχειριζόμαστε με προσοχή. Πως θα προστατέψουμε τη συσκευή μας;
  • Διατηρούμε τη συσκευή στεγνή. Το νερό της βροχής, η υγρασία και όλοι οι τύποι υγρών ενδέχεται να διαβρώσουν τα ηλεκτρονικά κυκλώματα. Εάν η συσκευή βραχεί, αφαιρούμε την μπαταρία και αφήνουμε τη συσκευή να στεγνώσει τελείως, πριν τοποθετήσουμε ξανά τη μπαταρία.
  • Δε χρησιμοποιούμε, ούτε αποθηκεύουμε τη συσκευή, σε χώρους με σκόνη και βρωμιά. Μπορεί να προκληθεί βλάβη, στα κινητά μέρη και στα ηλεκτρονικά εξαρτήματα.
  • Δεν αποθηκεύουμε τη συσκευή, σε θερμούς χώρους. Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να περιορίσουν το χρόνο ζωής μιας ηλεκτρονικής συσκευής, να βλάψουν τις μπαταρίες της και να παραμορφώσουν ή να οδηγήσουν, σε λιώσιμο ορισμένα πλαστικά μέρη της.
  • Δεν αποθηκεύουμε τη συσκευή, σε ψυχρούς χώρους. Όταν η συσκευή επανέλθει, στη φυσιολογική της θερμοκρασία, μπορεί να σχηματιστεί υγρασία, στο εσωτερικό της συσκευής και να καταστραφούν τα ηλεκτρονικά κυκλώματα.
  • Δεν ανοίγουμε τη συσκευή, με άλλο τρόπο, εκτός από αυτόν, που περιγράφεται στο βιβλίο, με τις οδηγίες χρήσης.
  • Δε ρίχνουμε κάτω, δε χτυπάμε και δεν κουνάμε βίαια τη συσκευή, γιατί μπορεί να σπάσουν τα εσωτερικά κυκλώματα και τα ευαίσθητα μηχανικά στοιχεία.
  • Δε χρησιμοποιούμε δραστικές χημικές ουσίες, διαλυτικά καθαρισμού ή ισχυρά απορρυπαντικά, για να καθαρίσουμε τη συσκευή.
  • Δε βάφουμε τη συσκευή. Η βαφή μπορεί να φράξει τα κινητά μέρη και να παρεμποδίσει τη σωστή λειτουργία τους.
  • Χρησιμοποιούμε ένα μαλακό, καθαρό, στεγνό ύφασμα, για να καθαρίσουμε τους διάφορους φακούς του κινητού μας.
  • Χρησιμοποιούμε, αποκλειστικά, την κεραία του κινητού ή μια εγκεκριμένη κεραία, σε περίπτωση, που χρειαστεί αντικατάσταση. Μη εγκεκριμένες κεραίες, τροποποιήσεις ή προσαρτήσεις μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στη συσκευή και πιθανή παραβίαση των κανονισμών, που διέπουν τις συσκευές ραδιοεκπομπών.
  • Χρησιμοποιούμε τους φορτιστές, σε εσωτερικούς χώρους.
  • Δημιουργούμε πάντοτε, ένα αντίγραφο ασφαλείας, με τα δεδομένα, που θέλουμε να κρατήσουμε, όπως επαφές και σημειώσεις ημερολογίου.
  • Για να επαναφέρουμε τη συσκευή, στις αρχικές ρυθμίσεις, για να εξασφαλίσουμε καλύτερη απόδοση, απενεργοποιούμε τη συσκευή και αφαιρούμε την μπαταρία.
Αυτές οι μικρές συμβουλές ισχύουν, για τη συσκευή, τη μπαταρία, το φορτιστή και οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ. Εάν οποιαδήποτε συσκευή δε λειτουργεί σωστά, την παραδίδουμε, στον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο, για επισκευή.

ΑΠΟ http://www.dolceta.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΛΑΤΗ: (ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΝΑΛΟΥΠΟΥΣ). ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ.

Ακόμα μερικές παλιές φώτο μας ήρθανε, ενισχύοντας έτσι την συλλογή μας, η οποία χάρη στις δικές σας δωρεές αυξάνει συνεχώς.