ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Παράξενοι καιροί, παράξενοι νόμοι...


Όταν οι νομοθέτες είναι... γάτες!

Στο Palding του Οχάιο οι αστυνομικοί έχουν το δικαίωμα να δαγκώσουν ένα σκύλο για να τον κάνουν να σταματήσει το γαύγισμα.
Στο Zion του Ιλινόις απαγορεύεται να προσφέρετε σε σκύλο ή γάτα αναμμένο τσιγάρο.
Στο Λος Αντζελες της  Καλιφόρνια απαγορεύεται στους σκύλους να ζευγαρώνουν σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από εκκλησίες. Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο $500 και φυλάκιση 6 μηνών.
Στη Ventura της Καλιφόρνια απαγορεύεται σε σκύλους και γάτες να κάνουν έρωτα χωρίς την απαιτούμενη άδεια.
Στο Hartford απαγορεύεται η εκπαίδευση σκύλων.
Στην Οκλαχόμα αν κάνετε κάποια αστεία γκριμάτσα σε σκύλο κινδυνεύετε να βρεθείτε στη φυλακή.
Στη Νεβάδα αν κάποιος κακοποιός μπει σε κάποιο σπίτι και σκοτώσει το σκύλο οδηγείται στην κρεμάλα.

Νόμοι περί σεξουαλικής επαφής.
(Για να ξέρουμε, μη μας πάνε και με το σεντόνι στο τμήμα)

Στο Μπαχρέιν, οι γυναικολόγοι επιτρέπεται να εξετάσουν τα "απόκρυφα" των ασθενών τους κοιτώντας μέσα από καθρέπτη μόνο.
Στο Bakersfield της Καλιφόρνια, όποιος συνουσιάζεται με τον Σατανά πρέπει να χρησιμοποιεί προφυλακτικό.
Στο Oblong του Ιλινόις είναι τιμωρητέο από τον νόμο να έρχεσαι σε ερωτική επαφή, ενώ κυνηγάς ή ψαρεύεις, την ημέρα του γάμου σου.
Στην Μινεσότα είναι παράνομο για κάθε άνδρα να έρχεται σε ερωτική επαφή με ένα ζωντανό ψάρι. Κανείς άνδρας δεν επιτρέπεται να κάνει έρωτα με την γυναίκα του με την οσμή σκόρδου, κρεμμυδιού ή σαρδέλας στην αναπνοή του στην Αλεξάνδρεια της Μινεσότα. Αν το ζητήσει η γυναίκα του, ο νόμος προστάζει ότι πρέπει αυτός να πλύνει τα δόντια του.
Το Bozeman της Μοντάνα έχει έναν νόμο που απαγορεύει κάθε σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ των μελών του αντιθέτου φύλου στην μπροστινή αυλή του σπιτιού μετά την ανατολή του ηλίου, αν αυτοί είναι γυμνοί.
Στα ξενοδοχεία του Sioux Falls της Νότιας Ντακότα κάθε δωμάτιο απαιτείται να έχει δύο κρεβάτια. Και τα κρεβάτια πρέπει πάντα να απέχουν τουλάχιστον δύο πόδια μεταξύ τους, όταν ένα ζευγάρι ενοικιάζει ένα δωμάτιο για μία μόνον νύχτα. Και είναι παράνομο να κάνεις έρωτα στο πάτωμα ανάμεσα στα κρεβάτια!
Ο ιδιοκτήτης κάθε ξενοδοχείου στο Hastings της Νεμπράσκα απαιτείται να προμηθεύει κάθε ένοικο με μία σιδερωμένη και καθαρή πυτζάμα. Κανένα ζευγάρι, ακόμη και αν είναι παντρεμένο, δεν επιτρέπεται να κοιμάται γυμνό. Ούτε μπορούν να κάνουν σεξ, εκτός αν φορούν μία από αυτές τις καθαρές λευκές βαμβακερές πυτζάμες.
Μια διάταξη στο Newcastle του Ουαϊόμινγκ ειδικά απαγορεύει στα ζευγάρια να κάνουν έρωτα, ενώ στέκονται μέσα σε καταψύκτη κρεάτων καταστήματος!
Ένας πολιτειακός νόμος του Ιλινόις ορίζει ότι όλοι οι εργένηδες πρέπει να αποκαλούνται «master» και όχι «mister» από τις συντρόφους τους.
Στο Romboch της Βιρτζίνια είναι παράνομο να έρχεσαι σε σεξουαλική δραστηριότητα με τα φώτα να είναι ανοικτά.
Στο Merryville του Μισούρι οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να φορούν κορσέδες γιατί «το προνόμιο του θαυμασμού ενός καμπυλωτού μη περιορισμένου σώματος μιας νέας γυναίκας δεν πρέπει να αρνείται στον φυσιολογικό κοκκινομάλλη Αμερικανό αρσενικό».
Είναι ασφαλές να κάνετε έρωτα ενώ σταθμεύετε στο Coeur d'Alene, στο Idaho. Οι αστυνομικοί δεν επιτρέπεται να περπατούν και να χτυπούν το παράθυρο. Κάθε αστυνομικός που υποψιάζεται ότι λαμβάνει χώρα η σεξουαλική πράξη πρέπει πρώτα να οδηγήσει από πίσω, να κορνάρει τρεις φορές και να περιμένει περίπου δύο λεπτά πριν πλησιάσει το αμάξι για να ερευνήσει.
Ένας νόμος στην Helena της Μοντάνα ορίζει ότι μια γυναίκα δεν μπορεί να χορεύει πάνω σε ένα τραπέζι σε ένα σαλούν ή μπαρ, εκτός αν φορά τουλάχιστον τρία πάουντς και δύο ουγγιές ρούχα. Παντού στην Η.Π.Α. είναι παράνομο να χρησιμοποιούνται οιαδήποτε ζωντανά είδη υπό εξαφάνιση, εκτός από έντομα, σε δημόσια ή ιδιωτική θέα, έκθεση ή σώου με θέμα την συνουσία μεταξύ διαφορετικών ειδών.
Οι εραστές στο Liberty Corner του New Jersey θα πρέπει να αποφεύγουν να ικανοποιούν τις παθιασμένες ορμές τους σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Αν ακουστεί κατά λάθος η κόρνα ενώ χτυπιούνται πίσω από το τιμόνι, το ζευγάρι μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλακίσεως.
Στο Carlsbad του Νέου Μεξικό είναι νόμιμο για τα ζευγάρια να κάνουν σεξ σε ένα σταθμευμένο όχημα κατά την διάρκεια του διαλείμματος για γεύμα από την δουλειά τους, αρκεί στο αυτοκίνητο ή στο φορτηγάκι να έχουν τραβήξει τις κουρτίνες για να μην βλέπουν οι ξένοι μέσα.
Οι γυναίκες δεν επιτρέπονται να φορούν λαμέ δερμάτινα υποδήματα στο Cleveland του Οχάιο ένας άνδρας μπορεί να δει την αντανάκλαση ενός πράγματος που δεν θα έπρεπε να δει!
Καμία γυναίκα δεν μπορεί να κάνει σεξ με άνδρα, ενώ επιβιβάζεται σε ένα ασθενοφόρο μέσα στα όρια του Tremonton της Γιούτα. Αν συλληφθεί, η γυναίκα μπορεί να κατηγορηθεί για σεξουαλικό παράπτωμα και «το όνομά της να δημοσιευθεί στην τοπική εφημερίδα». Ο άνδρας δεν θα κατηγορηθεί ούτε θα αποκαλυφθεί το όνομά του.
Είναι παράνομο για κάθε μέλος του νομοθετικού σώματος της Νεβάδα να διενεργεί τα επίσημα καθήκοντά του φορώντας προφυλακτικό, ενώ το νομοθετικό σώμα είναι σε συνεδρίαση.

Νόμοι γενικού ενδιαφέροντος...

California, Chico(δημοτικός νόμος):
Η πυροδότηση πυρηνικού όπλου στα όρια του Δήμου τιμωρείται με πρόστιμο $500.
- ΗΠΑ, Devon, Connecticut
Είναι παράνομο να περπατάς ανάποδα μετά το ηλιοβασίλεμα.
- ΗΠΑ, California, Palm Springs(δημοτικός νόμος):
Απαγορεύεται η διέλευση καμήλας από την Palm Canyon Drive μεταξύ 16.00 και 18.00.
- ΗΠΑ, California, San Diego(δημοτικός νόμος):
Όσοι αφήνουν χριστουγεννιάτικα στολίδια στα σπίτια τους μετά τη 2α Φεβρουαρίου τιμωρούνται με πρόστιμο $100.
Είπαμε, οι Γιορτές τελείωσαν! Πάρτε το χαμπάρι!
- ΗΠΑ, Arkansas(πολιτειακός νόμος):
Ο άνδρας έχει το δικαίωμα να δέρνει τη σύζυγό του, όχι όμως περισσότερες από μία φορά το μήνα.
- ΗΠΑ, Colorado, Alamosa (δημοτικός νόμος):
Η εκτόξευση πυραύλων κατά αυτοκινήτων είναι παράνομη.
- ΗΠΑ, Colorado, Logan County(δημοτικός νόμος):
Είναι παράνομο το φιλί σε μια γυναίκα ενώ αυτή κοιμάται.
- ΗΠΑ, Florida(πολιτειακός νόμος):
Απαγορεύεται η απελευθέρωση αερίων από τον πρωκτό σε δημόσιο χώρο, μετά τις 18.00 κάθε Πέμπτη.
- ΗΠΑ, Florida, Pensacola(δημοτικός νόμος):
Οι πολίτες δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης με λιγότερα από $10 στην τσέπη τους.
- ΗΠΑ, Massachusetts(πολιτειακός νόμος):
Απαγορεύεται το ροχαλητό εκτός και εάν όλα τα παράθυρα της κρεβατοκάμαρας είναι κλειστά και κλειδωμένα.
- ΗΠΑ, Massachusetts(πολιτειακός νόμος):
Απαγορεύονται οι γορίλες στο πίσω κάθισμα των αυτοκινήτων.
- ΗΠΑ, New York(πολιτειακός νόμος):
Η ποινή για όποιον πηδάει από κάποιο κτίριο είναι θάνατος.
- ΗΠΑ, New York(πολιτειακός νόμος):
Όταν κάποιος χρησιμοποιεί ασανσέρ πρέπει να έχει τα χέρια διπλωμένα μπροστά του και να κοιτά την πόρτα.
- ΗΠΑ, Texas, Texarkana(δημοτικός νόμος):
Οι κάτοχοι αλόγων δεν επιτρέπεται να τα ιππεύουν νύχτα, εάν αυτά δε φέρουν πίσω φώτα.
- Ελβετία, (εθνικός νόμος):
Οι πολίτες δεν επιτρέπεται να τραβούν το καζανάκι της τουαλέτας μετά τις 22.00.
- Δανία, (εθνικός νόμος):
Δεν επιτρέπεται στους οδηγούς αυτοκινήτων να εκκινούν τα οχήματά τους ενώ κάποιος βρίσκεται κάτω από αυτά.
- Δανία, (εθνικός νόμος):
Όταν ένα αυτοκίνητο κινείται θα πρέπει κάποιος να προηγείται, φέροντας μια σημαία, για να ειδοποιεί τα ιππήλατα οχήματα ότι έρχεται μηχανοκίνητο όχημα.
- Γαλλία, (εθνικός νόμος):
Δεν επιτρέπεται να δίνεται το όνομα Ναπολέων σε γουρούνια.
- Γαλλία, Le Lavandou, (δημοτικός νόμος):
Απαγορεύεται σε κάποιον να πεθάνει εάν δεν έχει προνοήσει για τον τόπο ταφής του.
- Αγγλία, (εθνικός νόμος):
Η επικόλληση γραμματοσήμων που φέρουν το βασιλιά ή τη βασίλισσα, με την ανάποδη, θεωρείται εσχάτη προδοσία.
- Αγγλία, York, (δημοτικός νόμος):
Εξαιρώντας τις Κυριακές, η δολοφονία Σκοτσέζων με τη χρήση τόξου, είναι απόλυτα νόμιμη.

ΑΠΟ http://nector.pblogs.gr/2007/10/paraxenoi-kairoi-paraxenoi-nomoi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΕΚΕ για μεταβίβαση τραπεζικών οφειλών κατόπιν αποδοχής κληρονομιάς εν αγνοία καταναλωτών

22/04/2024  13:00 «Πληθαίνουν οι υποθέσεις μεταβίβασης τραπεζικών οφειλών κατόπιν αποδοχής κληρονομιάς εν αγνοία των καταναλωτών. Έξι χρόνια...