Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

Συστήνεται το Εθνικό Κέντρο Απονομής Συντάξεων

Έως το τέλος του 2014 θα τεθεί σε λειτουργία ο νέος φορέας "Εθνικό Κέντρο Απονομής Συντάξεων" με στόχο την απονομή της σύνταξης μέσα σε λίγες ημέρες.
Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Πλακιωτάκης, στο υπουργείο βρίσκεται, ήδη, σε εξέλιξη η απαιτούμενη διαδικασία για τη δημιουργία του νέου φορέα, ο οποίος θα στελεχωθεί από υπαλλήλους όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Ο κ. Πλακιωτάκης εξήγησε ότι οι υπάλληλοι του Εθνικού Κέντρου Απονομής Συντάξεων θα έχουν ηλεκτρονική

Τέλος οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα - Πότε πληρώνεται

Την επόμενη εβδομάδα θα λάβουν οι νέοι δικαιούχοι το κοινωνικό μέρισμα. Όπως ανέφερε στην

Σε ποιους επιστρέφει το υπουργείο Μεταφορών πινακίδες, διπλώματα και άδειες κυκλοφορίας

Επιστροφές πινακίδων, διπλωμάτων και αδειών κυκλοφορίας ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών σε

Α υτό είναι το νέο περιπολικό υπερσκάφος του Λιμενικού -Ντιζαϊνάτο, με πλώρη πέλεκυ θα σκίζει τα κύματα στα θαλάσσια σύνορα

Με περιπολικό πλοίο ανοικτής θαλάσσης (O.P.V.)», ολικού μήκους 58 μέτρων και τύπου «DAMEN STAN PATROL 5509» ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα.

Το συνολικό κόστος της αγοράς ανέρχεται στα 28,8 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται στο μεγαλύτερο ποσοστό από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων.

Κύριο χαρακτηριστικό του πλοίου είναι ότι μπορεί να πλέει και κάτω από δύσκολες καιρικά

Συνέλαβαν τους Ελληνες χάκερς που τρομοκράτησαν το Ιντερνετ -Mόλυναν 250.000 PC μέσω Facebook και έκλεψαν κωδικούς

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται δύο Ελληνες χάκερς, ηλικίας 27 και 31 ετών, οι οποίοι σκόρπισαν τον τρόμο παγκοσμίως μέσω Ιντερνετ. Συγκεκριμένα οι δυο χάκερς μέσω κυρίως του Facebook είχαν μολύνει 200.000, πιθανότατα και 250.000 υπολογιστές σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω του ιού Lecpetex που είχαν φτιάξει οι ίδιοι.
Πώς έφθασαν στη σύλληψη των Ελληνων χάκερς οι Αρχές

Μέσω TAXIS το παράβολο για τις άδειες οδήγησης των αγροτικών μηχανημάτων

Mόνο ηλεκτρονικά και μέσω του συστήματος TAXISnet θα πληρώνεται πλέον το παράβολο για την έκδοση νέων αδειών οδήγησης αγροτικών μηχανημάτων ή τη θεώρηση υφιστάμενων, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία των ηλεκτρονικών παραβόλων προστίθεται πλέον η ηλεκτροδότηση αρδευτικής εγκατάστασης και ηλεκτροδότηση κτηνοτροφικής εγκατάστασης.

Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

Οι Αυστραλοί δωρίζουν μια Ακρόπολη… από Lego στο Μουσείο της Ακρόπολης

Πιστό αντίγραφο της Ακρόπολης φτιαγμένο από Lego δια χειρός Ryan McNaught, του μόνου Lego-πιστοποιημένου επαγγελματία τεχνίτη στο νότιο ημισφαίριο
«Το Βρετανικό Μουσείο μπορεί να αρνείται να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα, αλλά εμείς θα δωρίσουμε στο νέο μουσείο της Ακρόπολης μια ολόκληρη Ακρόπολη», λέει αστειευόμενος ο Μάϊκολ Τέρνερ, έφορος του Μουσείου Νίκολσον του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ.
Τι εννοεί; Ήδη ο Lego Οιδίποδας, ο Lego Λόρδος Έλγιν και ο Lego Sigmund Freud είναι καθ’ οδόν

Νέο πρόγραμμα Επιταγής Εισόδου στην εργασία για 50.000 ανέργους

Τι προβλέπει απόφαση του υπουργού Εργασίας για την έναρξη του προγράμματος, που αφορά ανέργους έως 29 ετών
Με απόφαση του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Βρούτση που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr,το πρόγραμμα Επιταγή Εισόδου 2014 για ανέργους έως 29 ετών ''παίρνει μπροστά'' αφού η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων από το ΕΚΤ Ενεργειών (ΕΥΕ-ΕΚΤ) καλείται να υποβάλει την πρόταση της για την έναρξη του εν λόγω προγράμματος που αφορά 50.000 ανέργους έως 29 ετών.

Αίτηση πτώχευσης από τη Mazda Ελλάδας

"Βόμβα" στον κλάδο του αυτοκινήτου. Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Mazda Ελλάδας
Αγωνία επικρατεί σε χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μάρκας Mazda καθώς η εταιρεία ΕΛΜΑ, επίσημος και αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας του εργοστασίου Mazda στην Ελλάδα από το 1982, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης.
Η εταιρεία λόγω της κρίσης αντιμετώπιζε προβλήματα ρευστότητας και επέλεξε την πτώχευση και τη στάση πληρωμών. Το δικαστήριο θα είναι εκείνο που θα αποφασίσει αν θα γίνει

Και η Μεσσηνία στον πετρελαϊκό χάρτη

"Θαλάσσια οικόπεδα" σε όλο το μήκος των ακτών της Μεσσηνίας παραχωρεί η κυβέρνηση για έρευνα και εκμετάλλευση πετρελαίου, με διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί μέχρι το φθινόπωρο. Συνολικά θα δημοπρατηθούν 20 οικόπεδα νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, στο Ιόνιο από τον Κυπαρισσιακό μέχρι τα Διαπόντια νησιά και νότια της Πελοποννήσου. Η σχετική παρουσίαση έγινε χθες στο Λονδίνο από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη και την παρακολούθησαν στελέχη περίπου 30 πετρελαϊκών εταιρειών στις οποίες δόθηκε και χάρτης με τα οικόπεδα που θα δημοπρατηθούν.

300 εκ. εγγύηση για τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Καλαμάτα

Εγγυήσεις ύψους 300 εκ. ευρώ ζητούν από το Δημόσιο οι τράπεζες, προκειμένου να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Καλαμάτα. Οι σχετικές πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν στην πρόσφατη γενική συνέλευση του ομίλου "Ελλάκτωρ". Οι τράπεζες που χρηματοδοτούν το έργο, ζητούν τις μεγαλύτερες δυνατές διασφαλίσεις, σε περίπτωση περιορισμού της κυκλοφορίας και ως εκ τούτου μείωσης των εσόδων από διόδια. Η επικαιροποίηση της σύμβασης παραχώρησης πάντως δεν έχει κατατεθεί ακόμη στη Βουλή, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ τραπεζών, Δημοσίου και αναδόχων συνεχίζονται.

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

Από έναν κρατικό φορέα οι συντάξεις όλων των ταμείων

Εθνικό Κέντρο Απονομής Συντάξεων δημιουργείται, έως το τέλος του έτους, με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Ο νέος φορέας θα απονέμει τις συντάξεις για όλα τα Ταμεία, ενώ θα δέχεται ενιαία όλες τις αιτήσεις που αφορούν κύριες ή επικουρικές, συντάξεις και τα εφάπαξ.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία», ο υπουργός Εργασίας, «στο εξής, η απονομή της σύνταξης με την

ΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή για όσους χρησιμοποιούν το e-banking

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνει τους πολίτες που χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική τραπεζική (e-banking) για την εμφάνιση ενός νέου κακόβουλου λογισμικού, που στοχεύει στην παράνομη πρόσβαση στον τραπεζικό τους λογαριασμό (Banking Malware).
Ειδικότερα, το νέο κακόβουλο λογισμικό έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει τα ηλεκτρονικά στοιχεία πρόσβασης του e-banking (username, password κτλ.) αλλά και να συλλέγει τα δεδομένα της κίνησης του δικτύου του χρήστη (sniff network traffic), υποκλέπτοντας ευαίσθητα δεδομένα και των υπολοίπων χρηστών που είναι

Μόνο ηλεκτρονικά η υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης από την 1η Ιουλίου

Ηλεκτρονικά θα γίνεται η υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση από τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων – Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Μισθωτών (ΙΚΑ – ΕΤΑΜ), από την 1η Ιουλίου του 2014.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιος του Ιδρύματος, από την ημερομηνία αυτή καθίσταται υποχρεωτική, η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης συνταξιοδότησης λόγω γήρατος ή αναπηρίας, για όλους τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του Ενιαίου Ταμείου

Μαραθούπολη: 645.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 2.292.000 οι διαφυγόντες δασμοί

Δημοσιεύθηκε από filiatranet.gr on Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014 | 29.6.14


Αναφορικά με την εξάρθρωση κυκλώματος λαθραίας διακίνησης τσιγάρων και την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων κιβωτίων τσιγάρων που έλαβε χώρα πρωινές ώρες την 23-06-2014, στη θαλάσσια περιοχή Μαραθουπόλεως, από τη Λιμενική Αρχή Πύλου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα, οι οποίοι κατηγορούνται για συγκρότηση

Τι μπορείτε να κάνετε με το Facebook Graph Search

Μπορεί να το έχετε ακούσει, μπορεί και όχι. Μπορεί να ξέρετε πώς να το χρησιμοποιείτε, αλλά μπορεί και όχι.

Για όσους δε γνωρίζουν τι είναι η υπηρεσία αναζήτησης Facebook Graph… σάς έχουμε την απάντηση.

Με την υπηρεσία Graph Search του Facebook μπορείτε να κάνετε ερωτήματα αναζήτησης, να ανακαλύπτετε ενδιαφέροντα μέρη για φαγητό, πού μπορείτε να βρείτε εξεζητημένα βιβλιοπωλεία ή προγραμματιστές για να αναλάβουν την εταιρεία

Εορτή της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων

Γιορτάζουμε σήμερα 30 Ιουνίου, ημέρα της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων.
Οι Απόστολοι του Χρίστου θα ξεχωρίζουν μέσα στην Ιστορία της Εκκλησίας, σαν οι υπέρλαμπροι αστέρες πρώτου μεγέθους της πνευματικής ζωής.
Την 30η Ιουνίου, η Εκκλησία γιορτάζει τους δώδεκα Αποστόλους που αρχικά εξέλεξε ο Κύριος, πλην του Ιούδα Ισκαριώτη.
Αυτοί είναι: Σίμωνας (Πέτρος), Ανδρέας, Ιάκωβος, Ιωάννης, Φίλιππος, Θωμάς, Βαρθολομαίος (Ναθαναήλ), Ματθαίος, Ιάκωβος του Αλφαίου, Σίμωνας ο Ζηλωτής, Ιούδας ο αδελφός του Ιακώβου του μικρού και ο Ματθίας, που εξελέγη μέσα στο υπερώο τις παραμονές της Πεντηκοστής, σε αντικατάσταση του Ιούδα του Ισκαριώτη.