Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Πεταλίδι: Νεκρός 68χρονος από ανατροπή τρακτέρ

Χθες (21-12-2012) το μεσημέρι, στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, Ι.Χ. γεωργικός ελκυστήρας που

Σαρρής: «Έτσι “έτρωγαν” εκατομμύρια»

Ως… Ανταρκτική θέλησαν να παρουσιάσουν επί δεκαετίες την Ελλάδα αγροτικά κυκλώματα, συνεργαζόμενα πλήρως με ορισμένους πολιτικούς για να απομυζούν τον ΕΛΓΑ.
Είναι εκπληκτικό αυτό που συνέβαινε και που αποκαλύπτει για πρώτη φορά ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Θ. Σαρρής: «Βάφτιζαν το ψάρι, κρέας και εμφάνιζαν τη χώρα μας να έχει συνεχώς κακοκαιρία, να πέφτει συνεχώς χαλάζι, να ρίχνει ολόχρονα χιόνι και να πλημμυρίζουν συνεχώς

Ηλεία: Μετά τις ελιές κλέβουν και το φρέσκο λάδι

Ολόκληρο σχέδιο κατάστρωσαν οι κλέφτες στην περιοχή του Καλλικώμου, προκειμένου να κλέψουν 300 κιλά λάδι. Τι και αν ο ιδιοκτήτης της αποθήκης, μόλις είχε βγάλει το λάδι
της χρονιάς έχοντας συγκομίσει τον καρπό από το λιοστάσι του. Οι κλέφτες ουδόλως συγκινήθηκαν.

Τις προηγούμενες ημέρες και αφού προφανώς γνώριζαν πως η

Πρώιμη πατάτα φυτεύουν σε Μεσσήνη και Μπουρνιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Μεσσήνη και στον Μπουρνιά της Καλαμάτας η φύτευση της πρώιμης πατάτας για το 2013. Και φαίνεται ότι παρά τις αρνητικές προβλέψεις με βάση την περσινή κακή χρονιά, θα καλλιεργηθούν οι ίδιες ποσότητες. Οι παραγωγοί κάνουν λόγο για θετικές προοπτικές, αλλά τονίζουν ότι τον κυρίαρχο ρόλο θα τον παίξουν και φέτος οι εισαγωγές: Αν είναι ελεγχόμενες και με μέτρο, η ερχόμενη χρονιά θα είναι καλή για τους Μεσσήνιους παραγωγούς.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσήνης Γιάννης Μπλάνας μας ενημέρωσε ότι μέχρι τώρα έχει φυτευτεί το 60% της παραγωγής και πως λόγω του καιρού, των βροχών, δεν

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια, επιστρέφονται από σήμερα (21.12.2012) οι άδειες οδήγησης, καθώς οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 20.12.2012.

Ο Δήμος Πύλου - Νέστορος: Προτείνει τη Μεθώνη για έδρα ευρωπαϊκού οργανισμού

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον ευρωπαϊκό οργανισμό "Marco Polo System" επιδιώκει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος και διεκδικεί την έδρα του οργανισμού για την Ελλάδα στη Μεθώνη, στο κτήριο που έχει ήδη παραχωρηθεί από το δήμο για το σκοπό αυτό.
Την ικανοποίηση των στόχων αυτών έθεσε επί τάπητος ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης στη Βενετία, στις συναντήσεις που είχε στο πλαίσιο του οργανισμού "Marco Polo System" και της συνεργασίας με το Δήμο Βενετίας, στο πρόγραμμα με τίτλο "Ιστορική Μνήμη του Δήμου Πύλου - Νέστορος".

Μεσσηνία: Ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση με τέσσερις συλλήψεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (21-12-2012) από το πρωί έως το μεσημέρι, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιφέρεια Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε ογδόντα δύο (82) άτομα και εκατόν είκοσι ένα (121) οχήματα, ενώ προσήχθησαν συνολικά σαράντα οκτώ (48) άτομα και συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα. 
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

Άγιος Νικόλαος Φιλιατρών: Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Κατηχητικού Σχολείου

ΙΕΡΟΣ  ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Χριστουγεννιάτικη
Γιορτή

Βραβεύτηκε το κλιματικά ουδέτερο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο της ΕΑΣ

Στο πλαίσιο των βραβείων Environmental Awards 2013

Για το έργο του υπολογισμού ανθρακικού αποτυπώματος του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, ένα έργο που υλοποιεί από το 2009, βραβεύθηκε στις 18 Δεκεμβρίου η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, μαζί με την εταιρεία συμβούλων βιώσιμης ανάπτυξης Global Challenges, στο πλαίσιο των βραβείων Environmental Awards 2013.

Τα βραβεία αυτά έχουν ως σκοπό την .............

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Στον Κυπαρισσιακο κολπο οι πετρελα'ι'κες ερευνες.Νορβηγικο ερευνητικο πλεει στη περιοχη μας.

Το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο Nordic Explorer της εταιρείας PGS, που διενεργεί τις σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο πέλαγος και τη νότια Κρήτη πλεει στη περιοχη του Κυπαρισσιακου και της νοτιας Μεσσηνιας.
Το ερευνητικό πλοίο Nordic Explorer συνοδεύεται από δύο μικρότερα πλοία, το Romulus και το Thor Chaser, που βρίσκονται κοντά του για να διευθετούν τη ναυσιπλοΐα καθώς το ερευνητικό σκάφος δεν σταματά ποτέ, πλέει με ταχύτητα 4,5 κόμβων, 24 ώρες το

Παραδίδεται αύριο ο δρόμος Παραδείσια - Τσακώνα

Παραδίδεται επιτέλους, αύριο, με προσωρινή παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης, ο νέος εθνικός δρόμος Παραδείσια - Τσακώνα που ανακατασκευάστηκε μετά την κατάρρευσή του στις αρχές του... 2003! 

Με το τμήμα αυτό ολοκληρώνεται ουσιαστικά ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος Τρίπολη Καλαμάτα, και οι στροφές της Τσακώνας αποτελούν πια παρελθόν.
 

Τα συνεργεία της κατασκευάστριας κοινοπραξίας εργάζονται

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Ελαιόλαδο: Οι Τιμές από 10 έως 16 Δεκεμβρίου 2012

Με το προχώρημα της συγκομιδής στην Ισπανία επιβεβαιώνονται όλο και περισσότερο οι προβλέψεις για μια σημαντική πτώση της ισπανικής παραγωγής. 

Πράγμα που πείθει έναν αυξανόμενο αριθμό αγοραστών να δεχτούν περεταίρω αυξήσεις των τιμών για να αποκτήσουν το νέο λάδι. 

Έτσι η εβδομάδα που έκλεισε ανακατάκτησε τις απώλειες των μέσων τιμών του τέλους Νοέμβρη.
 
Η τάση αυτή δεν μπορούσε να μην επηρεάσει τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Έτσι στην Ιταλία οι

Εκλογές στην ΕΑΣ Μεσσηνίας 30 Δεκεμβρίου ή 6 Ιανουαρίου

Στην επόμενη Διοίκηση μετατίθεται το θέμα του πορίσματος

Η νέα Διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές, οι οποίες θα γίνουν μέσα στις γιορτές, θα πάρει αποφάσεις σχετικά με το πόρισμα του διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου που έγινε πρόσφατα από ορκωτούς ελεγκτές στην ΕΑΣ Μεσσηνίας, με αφορμή το οικονομικό άνοιγμα της οργάνωσης.

Σε αυτό κατέληξε προχθές βράδυ κατά ...........

Μέσω ΕΟΠΥΥ τα τηλεφωνικά ραντεβού, με αστική χρέωση

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μπαίνει τέλος στους Εμπόρους με τα τηλεφωνικά ραντεβού και το 1 ευρώ ανά κλήση.

Τηλεφωνικά κέντρα δημιουργεί στα πολυιατρεία του ο ΕΟΠΥΥ, με στόχο σταδιακά να αντικαταστήσει τα 5ψήφια νούμερα των ιδιωτικών εταιρειών, οι κλήσεις προς τις οποίες κόστιζαν στους ασφαλισμένους, συνολικά, μέχρι και 19 εκατ. ευρώ, κάθε χρόνο.

Ένα από τα κέντρα αυτά εγκαινίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, στο πολυιατρείο του ΕΟΠΥΥ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Καλαμάτα: Μαχαιρωμένος 24χρονος ναυτικός διακομίστηκε με Super Puma στο Νοσοκομείο

Με τέσσερις μαχαιριές στην κοιλιακή χώρα και τα πλευρά διακομίσθηκε σήμερα νωρίς το πρωί με ελικόπτερο Super Puma στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 24χρονος Ουκρανός ναυτικός, μετά από διαμάχη που είχε με το β΄ μηχανικό του πλοίου, ένα 42χρονο Ρώσο.

Το επεισόδιο συνέβη μέσα στο πλοίο Motor Vecel Don 2, σημαίας Μάλτας, το οποίο έχει ξεκινήσει από την Ισπανία με προορισμό την Τουρκία, φορτωμένο χαρτομάζα.
 
Για προσωπικούς λόγους, όπως ισχυρίζεται ο Ρώσος μηχανικός του πλοίου, έπληξε με μαχαίρι το νεαρό Ουκρανό. Ο Ρώσος συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Καλαμάτας.

Πέθανε ο 87χρονος από το Κρυονέρι Τριφυλίας που είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από αλλοδαπό

Κατέληξε στα βαριά τραύματά του σήμερα τα ξημερώματα ο 87χρονος από το Κρυονέρι Τριφυλίας που το βράδυ του Σαββάτου ξυλοκοπήθηκε άγρια από αλλοδαπό, ο οποίος και τον λήστεψε. Θυμίζουμε πως, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου, εξιχνιάστηκε η υπόθεση ληστείας με τον σοβαρό τραυματισμό του 87χρονου, η οποία έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο Κρυονέρι Τριφυλίας.

Το απόγευμα της Κυριακής, στο Κρυονέρι,.............

Κλείνουν 14 Ιανουαρίου οι εφορίες Κυπαρισσίας και Πύλου.

Και μαζί τους άλλες 76 βάζουν λουκέτο.

Ποδαρικό με «λουκέτο» σε άλλες 78 εφορίες θα κάνει το 2013. Το υπουργείο Οικονομικών θα τις κλείσει στις 14 Ιανουαρίου, δηλαδή δύο εβδομάδες αργότερα απ' ό,τι είχε ανακοινωθεί αρχικά.
Έπειτα και από αυτές τις συγχωνεύσεις, θα παραμείνουν σε λειτουργία μόνο 114 εφορίες σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, από τις 14 Ιανουαρίου αναστέλλεται η λειτουργία των ακόλουθων Δ.Ο.Υ.:.........

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Με τα κάλαντα το χρήμα της επιδότησης στους αγρότες...

Την πίστωση στους λογαριασμούς 670.000 αγροτών της δεύτερης δόσης των επιδοτήσεων 1,1 δισ. ευρώ ανακοινώνει ο Πρωθυπουργός που επισκέπτεται σήμερα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε μία συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση για τον αγροτικό κόσμο, ο Αντώνης Σαμαράς επισκέπτεται σήμερα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου θα έχει διευρυμένη σύσκεψη με τους κυρίους Τσαυτάρη και Χαρακόπουλο.

 Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την καταβολή της δεύτερης δόσης των

Φιλιατρά - Κυπαρισσία: Περιβαλλοντική «βόμβα» η ανεξέλεγκτη διάθεση λυματολάσπης;

του Ηλία Γιαννόπουλου από το Θάρρος
Τεράστια ερωτηματικά, έντονη ανησυχία και πολλαπλούς φόβους σε πολίτες προκαλεί στην Τριφυλία η ανεξέλεγκτη διάθεση της λυματολάσπης των Βιολογικών Καθαρισμών Κυπαρισσίας και Φιλιατρών.
 

Για τη λυματολάσπη του Βιολογικού Καθαρισμού Κυπαρισσίας έφτασαν στο «Θ» καταγγελίες πολιτών για ανεξέλεγκτη διάθεσή της στον – παράνομο – σκουπιδότοπο (ΧΑΔΑ) στο Αλιμάκι, στη θέση «Λυκοχορός» και, μάλιστα, με αποδεικτικό φωτογραφικό υλικό.
 

Για τη λυματολάσπη του Β.Κ. Φιλιατρών, ερευνώντας να μάθουμε τι συμβαίνει, πληροφορηθήκαμε

Ζαχάρω: 55χρονος ψάρευε στον Καϊάφα και πέθανε

Την τελευταία του πνοή, στο αγαπημένο του χόμπι, άφησε ένας 55χρονος από την περιοχή του

Φιλιατρά: Διακοπή νερού αύριο Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου

Χωρίς νερό από τις 9 το πρωΐ μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα μείνουν αύριο Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου τα Φιλιατρά λόγω απαραίτητων εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης.

Σύλλογος τριών τέκνων Μεσσηνίας: Διάθεση τροφίμων 2012

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου θα μοιραστούν τα τρόφιμα του προγράμματος ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. Καλούνται οι δικαιούχοι να προσέλθουν στις αποθήκες του κ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑ από τις 9:00π.μ. έως 15:00μ.μ.

Για τη παραλαβή απαιτείται η ανανέωση της κάρτας. Να ...........

ενημερώσουμε τους γονείς ότι στο χώρο της αποθήκης θα λειτουργήσει ανταλλακτικό ρούχων.