Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 15 Αυγούστου, ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ας πούμε λίγα λόγια:

Όπως είναι γνωστό, επάνω από το Σταυρό ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, έδωσε εντολή και την Παναγία μητέρα του παρέλαβε ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής στο σπίτι του, όπου διέμενε μαζί με τον αδελφό του Ιάκωβο και τη μητέρα του Σαλώμη, συγγενή της Θεοτόκου.

Όταν δε ήλθε η στιγμή να τελειώσει την επίγεια ζωή της, άγγελος Κυρίου (η παράδοση λέει ότι ήταν ο Aρχάγγελος Γαβριήλ) της το έκανε γνωστό τρεις μέρες πριν.

Η χαρά της Θεοτόκου υπήρξε μεγάλη, διότι θα συναντούσε το μονογενή της Υιό και Θεό όλων

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012

«GPS» σε ηλικιωμένους και παιδιά


Η συσκευή γεωεντοπισμού θα χρησιμοποιείται για άτομα που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και μόνο έπειτα από ενημέρωση και συγκατάθεση του εμπλεκομένου


«Πράσινο φως» για να χρησιμοποιούνται «έξυπνες» συσκευές γεωεντοπισμού και παρακολούθησης για ηλικιωμένους, ασθενείς και ανηλίκους ανάβει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΠΔ), βάζοντας όμως αυστηρές προϋποθέσεις, καθώς ανησυχεί ταυτόχρονα για τους κινδύνους που μπορεί να εγκυμονεί μια τέτοια συσκευή για τα παιδιά και την

Ολυμπιονίκης πουλά το μετάλλιό της για να βοηθήσει μία 5χρονη

 Η Πολωνή αθλήτρια της ιστιοπλοΐας, Σοφία Νοτσέτι - Κλεπάτσκα βγάζει σε δημοπρασία το χάλκινο μετάλλιο που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο λόγος; Η Ολυμπιονίκης είχε υποσχεθεί πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ότι αν κέρδιζε μετάλλιο, θα το έβγαζε σε πλειστηριασμό και θα τα έδινε για τη θεραπεία ενός 5χρονου κοριτσιού που πάσχει από κυστική ίνωση(γενετική πάθηση).

Η μικρή Ζούζια, η οποία μένει στο διπλανό σπίτι από αυτό της Πολωνής αθλήτριας, έχει ήδη

Από σήμερα η καταβολή επιδομάτων

 Σήμερα ξεκινά η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων για τους δικαιούχους του ΟΓΑ.

Το συνολικό τους ύψος ανέρχεται σε 114,5 εκατ. Ευρώ.

Nτύσιμο για ταξίδι

Η καλοκαιρινή άδειά σας αρχίζει και εσείς μένει μόνο να ετοιμάσετε τη βαλίτσα σας. Να πείτε

Η θάλασσα απαιτεί σεβασμό

Οι συμβουλές, για την αποφυγή ατυχημάτων, ποτέ δεν είναι περιττές. Οι ειδικοί του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» εφιστούν στους γονείς την προσοχή, καθώς τα μικρά παιδιά μπορεί να πνιγούν σε λίγα μόνο εκατοστά νερού, σε ελάχιστο χρόνο. Σημειώνουν όμως ότι ασφάλεια δεν σημαίνει υπερπροστασία. Τα παιδιά δεν πρέπει να φοβούνται το νερό, αλλά να το απολαμβάνουν με ασφάλεια.

Στη θάλασσα

Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά μας από μικρή ηλικία να κολυμπούν σωστά. Το

Kόβονται συντάξεις και προνοιακά επιδόματα

Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ

Βαρύς αναμένεται να πέσει ο πέλεκυς σε κοινωνικά επιδόματα και προνοιακές παροχές, καθώς περισσότεροι από 250.000 δικαιούχοι πλήττονται από τα μέτρα που επεξεργάζεται τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλίσει το πακέτο των 11,7 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Realnews, το εισοδηματικό κριτήριο για τη λήψη προνοιακών επιδομάτων θα περικοπεί δραματικά, φτάνοντας τις 25.000 έως 30.000 ευρώ (ετήσιο εισόδημα), με αποτέλεσμα περίπου οι

Νέες κατηγορίες στην παγκόσμια μάχη για το ελαιόλαδο

ΝΕΑ κατηγοριοποίηση για την ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών και τη διευκόλυνση των καταναλωτών, αλλά και αυστηρότερους ελέγχους, προβλέπει το «πακέτο» του επιτρόπου Γεωργίας για το ελαιόλαδο.
Μια δέσμη προτάσεων που έχουν σκοπό να θωρακίσουν το ευρωπαϊκό ελαιόλαδο από την κρίση την οποία αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια και να βοηθήσει τους παραγωγούς αν αντεπεξέλθουν στη συνεχή μείωση του εισοδήματός τους έχει επεξεργαστεί η Κομισιόν. Το σχέδιο, που φέρει τη σφραγίδα του επιτρόπου Γεωργία της Ε.Ε. Ντάσιαν Τσιόλος, φιλοδοξεί να αλλάξει το τοπίο της ελαιοκομίας και έχει