Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

Ο ρόλος του καλίου στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης


Το αλάτι (χλωριούχο νάτριο) και το κάλιο είναι ουσιαστικά για τη ζωή. Το κάλιο είναι το κύριο ενδοκυττάριο κατιόν και ο κύριος ρυθμιστής της οξεοβασικής ισορροπίας. Συνεισφέρει στη μεταφορά νευρικών ερεθισμάτων, στον έλεγχο της μυϊκής συσταλτικότητας και στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης.
Η απορρόφησή του γίνεται κυρίως στο λεπτό έντερο και απεκκρίνεται κυρίως από τα ούρα (η ικανότητα των νεφρών για κατακράτηση Κ είναι ελαττωμένη). Το μη απορροφήσιμο και το εντερικώς απεκκρινόμενο Κ αποβάλλεται από τα κόπρανα,

«Πράσινες» πτήσεις για μείωση των καυσαερίων στον αέρα

Η μείωση των καυσαερίων μετρά και στον αέρα. Η απόφαση της ΕΕ να επιβάλλει το εμπόριο ρύπων και στις πτήσεις, έχει φέρει Ευρώπη, ΗΠΑ και Κίνα στα πρόθυρα εμπορικού πολέμου. Από φέτος, οι εταιρίες που εκτελούν πτήσεις μεταξύ κρατών μελών αλλά επίσης από και προς κράτη μέλη από οποιαδήποτε άλλη χώρα, θα πρέπει να αγοράζουν δικαιώματα ρύπων.
Για τον εισηγητή του ΕΚ, Peter Liese, η ΕΕ δεν πρέπει να κάνει πίσω παρά τις αντιδράσεις από άλλες χώρες.
Οι εκπομπές ρύπων από την πολιτική αεροπορία εκτιμάται ότι σήμερα αποτελούν το 3% των

Το αμερικανικό περιοδικό Forbes παραδέχεται: «Αξίζει να πάει κανείς διακοπές στην Ελλάδα»

 Ένα αφιέρωμα – έκπληξη για την Ελλάδα και κυρίως για την υπόστασή της ως «άκρως ελκυστικός τουριστικός προορισμός» φιλοξενεί το γνωστό αμερικανικό περιοδικό Forbes που διερωτάται κατά πόσον θα έπρεπε κανείς να επισκεφτεί την χώρα μας, ιδίως μετά τα όσα έχουν κάνει το γύρο του κόσμου με αφορμή την οικονομική κρίση και την συνεπακόλουθη κοινωνική αναταραχή.

Για να απαντήσει αφοπλιστικά: «Ανεπιφύλακτα ναι…»

Σε πέντε ώρες διανεμήθηκαν 75 τόνοι πατάτας!


Μόλις 5 ώρες χρειάστηκαν για να διανεμηθούν περισσότεροι από 75 τόνοι πατάτας σε τιμή 25 λεπτών το κιλό, από τους παραγωγούς του Νευροκοπίου σε πολίτες της Κατερίνης, ενώ κάθε πολίτης χρειάστηκε 15 δευτερόλεπτα για να παραλάβει τις πατάτες που είχε παραγγείλει.

Η αρχή μπορεί να έγινε από τις πατάτες, αλλά έρχονται και άλλα προϊόντα. Το πρώτο είναι το λάδι! Όπως εξήγησε στο protothema.gr ο Χ. Τσολακίδης, ένας από τους εμπνευστές της δράσης των Πολιτών της Κατερίνης, είναι όλα πλέον έτοιμα ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αγοράς ελαιολάδου απευθείας από τους παραγωγούς, με στόχο να παρακαμφθούν οι μεσάζοντες και να

Το πρώτο Cupcake ATM του κόσμου θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο

Ένα ΑΤΜ όλα τα λεφτά ετοιμάζει διάσημο ζαχαροπλαστείο του Los Angeles. Ένα αυτόματο μηχάνημα με φρέσκα cupcakes ημέρας για όσους θέλουν ένα γλυκό μες την νύχτα.
Η τρέλα των cupcakes συνεχίζεται και υπάρχουν κάποιοι που ξέρουν πώς είναι να ξυπνάς την νύχτα

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τεράστια προβλήματα κυκλοφορίας σημειώνονται από χθες στο δρόμο από Τρίπολη προς Καλαμάτα, λόγω κατολίσθησης του οδοστρώματος.Ο δρόμος φαίνεται ότι συνεχίζει να

Προχωρά η επέκταση φυσικού αερίου

Σε φάση ολοκλήρωσης μπήκε το έργο επέκτασης φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο, μετά τη χθεσινή υπογραφή έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο.
Σκοπός του έργου είναι η τροφοδότηση με φυσικό αέριο των αστικών και βιοτεχνικών καταναλωτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων.

 
Με δήλωσή του ο κ. Αποστολόπουλος επεσήμανε τη σημασία ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου

Νέα ΚΑΠ

Εστιάζει στην ενίσχυση μικρομεσαίων παραγωγών

Τους βασικούς άξονες της προτεινόμενης νέας ΚΑΠ, η οποία, όπως δήλωσε, δίνει ευελιξία στα κράτη- μέλη και εστιάζει στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και την ενίσχυση των μικρών και μεσαίων παραγωγών, περιέγραψε ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Ντάτσιαν Τσιόλος, κατά την ενημέρωση που έκανε στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
Ο επίτροπος υποστήριξε την ιδιαίτερη σημασία της κατάργησης των ποσοστώσεων, ενώ συνέδεσε το όλο χρηματοδοτικό πλαίσιο της νέας ΚΑΠ με τις ευρύτερες δημοσιονομικές προοπτικές της Ένωσης.

Ο Θεόδωρος Ντέντες διευθυντής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Ο Θεόδωρος Ντέντες αναλαμβάνει διοικητικός διευθυντής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. 

Εντοπίστηκε χαμένη γνήσια παρτιτούρα της νεανικής περιόδου του Μότσαρτ

Μία έως σήμερα χαμένη παρτιτούρα--για σόλο πιάνο--της νεανικής περιόδου του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ εντοπίστηκε αυτήν την εβδομάδα από  λέκτορα πανεπιστήμιου του Ινσμπρουκ, ανακοίνωσε την Παρασκευή ύστερα από την απαραίτητη έρευνα το Ίδρυμα Μότσαρτ με έδρα το Σάλτσμπουργκ.

Η γραμμένη από επαγγελματία γραφέα του Τυρόλου παρτιτούρα, που ήταν κλεισμένη σε σημειωματάριο, χρονολογήθηκε ήδη στις αρχές της δεκαετίας του 1780. Το μουσικό έργο είναι αδιαμφισβήτητα μοτσαρτικής πατρότητας, εκτιμάται εγκύρως:

ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί από ανεμοστρόβιλους το τελευταίο 24ωρο

Πάνω από 85 ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν τις κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες χθες, από την Αλαμπάμα ως την Ιντιάνα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 27 άνθρωποι να βρουν το θάνατο σε τρεις πολιτείες και δεκάδες ακόμη να τραυματιστούν.

Από τους καταστροφικούς ανέμους, σπίτια ισοπεδώθηκαν, σχολεία κι επιχειρήσεις υπέστησαν μεγάλες ζημιές, αυτοκίνητα, φορτηγά και δέντρα ανατράπηκαν. Χειρότερα φέρονται να επλήγησαν οι πόλεις Μέρισβιλ και Χένρισβιλ στη νότια Ιντιάνα. Η Μέρισβιλ, με πληθυσμό 2.000 κατοίκους, ισοπεδώθηκε, ενώ η Χένρισβιλ, με

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αμαλιάδας "Ορειβατείν" στη Δίβρη

Αψηφά το κρύο ο ορειβατικός σύλλογος και συνεχίζει τις χειμερινές αναβάσεις του στις χιονισμένες κορυφές τού όρους Δίβρη και όχι μόνο. Την Κυριακή 4 Μαρτίου,
τα μέλη θα συναντηθούν στο ταχυδρομείο Αμαλιάδας, στις 8.00 π.μ με αναχώρηση μισή ώρα αργότερα. Η ορειβατική παρέα που θα προκύψει από την πρωινή συνάντησηθα ξεκινήσει με προορισμό για ένα από τα σπουδαιότερα Μοναστήρια της Ηλείας και της Ελλάδος, αυτό της Ιεράς Μονής Παναγιάς της Χρυσοπηγής Άνω Δίβρης. Μετά το χωριό Λαμπεία (Δίβρη) ο ανηφορικός δρόμος οδηγεί στο κυρίως Μοναστήρι, χαμένο κυριολεκτικά μέσα στα έλατα, σε ύψος 1.150 μέτρων.

Έδεσε σκύλο από τα γεννητικά όργανα!

 
Να καμαρώνει, άραγε, για το «κατόρθωμά» του το ανθρωπόμορφο τέρας που βασάνισε έναν άτυχο σκύλο στην περιοχή Κλειδού της Χίου; Αν ναι, τότε σίγουρα πρόκειται για διαταραγμένη προσωπικότητα, αφού δεν δίστασε να δέσει σφιχτά τα γεννητικά όργανα του δύστυχου ζώου και το άφησε να υποφέρει!

Κάτοικοι του νησιού είδαν το τετράποδο να περιφέρεται με δυσκολία και διαπίστωσαν ότι τα γεννητικά του όργανα είχαν πρηστεί σε απίστευτο βαθμό! Αμέσως

Πηγαίνουν σχολείο πάνω σε καρότσα αγροτικού!


Στην καρότσα αγροτικού μεταφέρονται μαθητές από το Βρεστό ακόμα και όταν βρέχει αφού ο δρόμος έχει υποστεί καθίζηση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να  περάσει λεωφορείο...

Αυτό αναφέρεται σε επιστολή διαμαρτυρίας των μαθητών του Γυμνασίου Καλλιθέας με την οποία ζητούν την άμεση παρέμβαση για επισκευή των ζημιών που έχει υποστεί  ο δρόμος.
Συγκεκριμένα στην επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρέστενας αναφέρουν μεταξύ άλλων:
«Γνωρίζεται ότι ο δρόμος από Βρεστό προς Μυρώνεια έχει υποστεί καθίζηση και το πούλμαν που μας μεταφέρει χωράει δια της βίας αλλά με κίνδυνο. Έτσι ο οδηγός μας βάζει στο αγροτικό του μαζί

Μετά την πατάτα, έρχεται το κίνημα του αρνιού!

Μετά το κίνημα της πατάτας, πιαθανότατα θα έχουμε και το κίνημα του αρνιού ενόψει Πάσχα, με τους κτηνοτρόφους να προτίθενται και αυτοί να παρακάμψουν τους μεσάζοντες και να διαθέσουν φτηνά και ελληνικά αμνοερίφια.

Ήδη όπως αναφέρει το spnews.gr κτηνοτρόφοι από το Λαγκαδά είχαν επαφές με τον ομότιμο καθηγητή της Γεωπονικής σχολής κ. Καμενίδη ο οποίος οργάνωσε τη διανομή φθηνής πατάτας χθες και σήμερα παρόλα τα προβλήματα και το συνωστισμό που δημιουργήθηκε.

Η διάθεση των προϊόντων χωρίς μεσάζοντες έχει κέρδος τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές και αυτό αναμένεται να φανεί πάρα πολύ στην περίπτωση και του πασχαλινού οβελία.

Το μαροκινό λάδι απειλεί Ελλάδα - Ισπανία

Στην Ισπανία έχει αναστατωθεί ο τομέας του ελαιολάδου με την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης και Μαρόκου, αλλά στην Ελλάδα ουδείς ασχολήθηκε επί της ουσίας με το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε και όσα θα ακολουθήσουν. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι Ισπανοί ετοιμάζονται να προσφύγουν στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων όταν στην Ελλάδα οι αντιδράσεις προέρχονται μόνο από συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των οπωροκηπευτικών (ντομάτες, αγγούρια, εσπεριδοειδή). Με τη νέα συμφωνία το μαροκινό ελαιόλαδο θα εισάγεται χωρίς δασμούς στην Ευρωπαϊκή Ενωση και οι Ισπανοί μιλούν για "καταστροφική εξέλιξη" καθώς η παραγωγή του

Σε πρώτη προτεραιότητα νέο έργο ύδρευσης - "Σάπιος" αγωγός δίνει νερό στη μισή Μεσσηνία

"Σάπιος" είναι ο μεγάλος αγωγός που μεταφέρει το νερό από το Πήδημα και υδρεύει πληθυσμιακά τη μισή Μεσσηνία: Ολο το Δήμο Καλαμάτας, μέρος του Δήμου Μεσσήνης και την παραλιακή περιοχή του Δήμου Δυτ. Μάνης μέχρι τις Κιτριές. Το πρόβλημα που προέκυψε με την λανθασμένη επιλογή ημέρας για την επισκευή βλάβης κοντά στο Κάστρο, που είχε σαν αποτέλεσμα την πολύωρη διακοπή νερού και την ταλαιπωρία χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών, αποκάλυψε την αδράνεια των δημοτικών αρχών αλλά και την αναγκαιότητα άμεσης κατασκευής νέου αγωγού. Ο κίνδυνος βλάβης που θα στερήσει το νερό σε μια τεράστια περιοχή για μεγάλο χρόνο δεν μπορεί να

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Ειδικές συμβουλές για ανήλικους

Οι γονείς πρέπει να φροντίζουν κάθε παιδί να γνωρίζει:

 Το όνομα του και τη διεύθυνση του.
 Να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο.  Να καλεί το "100" σε περίπτωση ανάγκης.

Το χωριό και ο Κροκόδειλος.


Νομίζω οτι όλο το χωριό θα χώραγε να κάτσει πάνω του..

ΑΠΟ http://perierganea.com

Οργή στην ΕΕ για το «φακέλωμα» της Google

Σοβαρές επιφυλάξεις εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ενωση απέναντι στους νέους κανόνες εμνπιστευτικότητας που ανακοίνωσε η Google, παρά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις για ματαίωση του σχεδίου της.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, το Google θα μπορεί να ανασυντάσσει τις πληροφορίες που προέρχονται από πολλές υπηρεσίες, που άλλοτε ήταν χωριστές, και έτσι να διαθέτει μια συνολική εικόνα των χρηστών του.
Η Επίτροπος της ΕΕ για την Δικαιοσύνη, Βίβιαν Ρέντινγκ, δήλωσε στους Financial Times, ότι η

Ρύθμιση οφειλών για ελεύθερους επαγγελματίες

Τη δυνατότητα εξόφλησης των καθυστερούμενων οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές με δόσεις, δίνει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, στους οφειλέτες που θα υποβάλουν αίτηση ένταξης στην ρύθμιση μέχρι τις 31 Μαρτίου 2012.

Ο Οργανισμός εξέδωσε εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών εφάπαξ ή μέχρι έξι διμηνιαίες δόσεις με έκπτωση κατά 100% των πρόσθετων τελών. Και μέχρι 10 διμηνιαίες δόσεις (δηλαδή εντός 20 μηνών) με έκπτωση 75% των πρόσθετων

Ταξίδι στα έγκατα του Ειρηνικού Ωκεανού

Ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον σχεδιάζει να καταδυθεί στα έγκατα του ωκεανού με το υπερσύγχρονο μονοθέσιο βαθυσκάφος«Deepflight Challenger». Κόστισε περίπου 17 εκατ. δολ. και υπολογίζεται πως μπορεί να... πιάσει πάτο σε περίπου 2,5 ώρες

Τέσσερις ομάδες ετοιμάζονται να κατέβουν στην άβυσσο. Ο σκηνοθέτης του «Τιτανικού» και του «Αβαταρ», Τζέιμς Κάμερον, και ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον οι δύο προπορευόμενοι

Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε ολόκληρη τη χώρα το Σάββατο 3 Μαρτίου με τη θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική άνοδο. Την Κυριακή αναμένεται να σημειωθούν νεφώσεις που στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ.

Πιο αναλυτικά το Σάββατο:
 
Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν  δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και το βράδυ στα ανατολικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Άρχισε η "πασσάλωση" του περιμετρικού

Συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες θεμελίωσης της μεγάλης γέφυρας στο Νέδοντα (360Χ45 μέτρα), η οποία αποτελεί κεντρικό στοιχείο του περιμετρικού δακτυλίου Καλαμάτας.
Χθες, μάλιστα, έγιναν και οι πρώτες παρεμβάσεις για την κατασκευή του μεσόβαθρου. Τα εργοτάξια του «ΜΟΡΕΑ» βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη κι έτσι το έργο, χωρίς προβλήματα από τις απαλλοτριώσεις και τη χρηματοδότηση, προχωρά, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα τέλη του 2013.
Από νωρίς χθες το πρωί τα μηχανήματα είχαν πιάσει δουλειά και το μεγάλο τρυπάνι της εταιρείας ξεκίνησε τη φάση της πασσάλωσης για το μεσόβαθρο Μ2. Όπως αναφέρθηκε  από ανθρώπους της αναδόχου εταιρείας, οι συγκεκριμένες εργασίες σηματοδοτούν την έναρξη ουσιαστικά του περιμετρικού δακτυλίου της

Στο δήμο Πειραιά η αξιοποίηση παλαιού σταθμού ΟΣΕ


Στον δήμο του Πειραιά παραχωρήθηκε σήμερα, με την υπογραφή σχετικής σύμβασης, το κτήριο του παλαιού σταθμού του ΟΣΕ στο λιμάνι, καθώς και του περιβάλλοντα χώροτ, προκειμένου να

Η Ελλάδα περιόρισε τις εκπομπές ατμοσφαιρικών ρύπων

Η Ελλάδα περιόρισε τις εκπομπές ατμοσφαιρικών ρύπων κάτω από τα εθνικά ανώτατα όρια, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος.

Στην Μπολόνια θα ταφεί ο Λούτσιο Ντάλλα

Επιστρέφει στην Ιταλία, η σορός του διεθνούς φήμης τραγουδοποιού Λούτσιο Ντάλλα, ο οποίος απεβίωσε χθες το πρωί στο Μοντρέ της Ελβετίας, εξαιτίας καρδιακής προσβολής.

Το τελευταίο αντίο στο Βασίλη Τσιβιλίκα

Στη γειτονιά των αγγέλων βρίσκεται πια ο Βασίλης Τσιβιλίκας. Το τελευταίο αντίο στον Έλληνα κωμικό ηθοποιό είπαν τα αγαπημένα του πρόσωπα, αλλά και δεκάδες εκπρόσωποι από τον

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 !!

Ο περιβαλλοντικός Σύλλογος «οι Φίλοι του Ταϋγέτου» ανακοινώνει ότι την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 οργανώνει την 3η αναδάσωση (οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν φέτος, σε κάποιες προσπάθειες, ευνοϊκές για αναδάσωση) της φετινής περιόδου στο καμένο δάσος του Ταϋγέτου, ύστερα από σχετική έγκριση του Δασαρχείου Καλαμάτας..Για το σκοπό αυτό ζητούμε την βοήθεια Εθελοντών, Συλλόγων, των Εθελοντικών οργανώσεων και Φορέων, τους οποίους καλούμε να προσέλθουν στη θέση «Σταυρωτό Δεντρί» στο 31ο χιλιόμετρο του Εθνικού

Μεσσηνία: Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων και απόπειρας κλοπής

Εξιχνιάστηκαν, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων και απόπειρας κλοπής, σε δύο (2) καταστήματα και μία (1) οικία αντίστοιχα, στην Μεσσηνία, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά, ενώ συνελήφθη ένας (1) 23χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, για κλοπή.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω, την (29-2-2012) το μεσημέρι, στο Ζευγολατιό Μεσσηνίας, μπήκε σε οικία ιδιοκτησίας 85χρονης ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι, καθώς έγινε αντιληπτός.
Μετά από αστυνομική έρευνα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά, εντόπισαν χθες

Φιλιατρά: Βρέθηκε το όχημα της Ληστείας στην Εμπορική

Βρέθηκε το όχημα που χρησιμοποιήθηκε την Τετάρτη στην ληστεία της Εμπορικής Τράπεζας στα Φιλιατρά και παραδόθηκε σήμερα το πρωϊ στον ιδιοκτήτη του. 

Σε απαράδεκτη κατάσταση το οδικό δίκτυο της ΠελοποννήσουΟι δήμαρχοι με ομόφωνη απόφασή τους ζητούν αναθεώρηση του χαρακτηρισμού του δικτύου και των υποχρεώσεων δήμων - περιφέρειας
Η κατάσταση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου απασχόλησε την τελευταία

Μεσσολόγγι : Βύθιση πλοίου λόγω μετατόπισης φορτίου


Φορτηγό πλοίο βυθίστηκε, στη διάρκεια εκφόρτωσης, στο λιμάνι Πλατυγιάλι Μεσολογγίου.

Το πλοίο «Γεράσιμος», είχε καταπλεύσει στο λιμάνι προκειμένου να φορτώσει ελαιοπυρήνα, αλλά λόγω μετατόπισης του φορτίου πήρε κλίση και αφού εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του, έξι Έλληνες και δύο Ρουμάνους, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, βυθίστηκε εντός του λιμανιού.

Σπαρτιάτικο κράνος ηλικίας 2600 χρόνων βρέθηκε στο Ισραήλ

Ενδεχομένως να χρονολογείται από τον… περσικό πόλεμο!
Ένα μπρούτζινο κράνος Έλληνα πολεμιστή που χρονολογείται από τον 6ο ή τον 5ο αιώνα π.Χ ανακαλύφθηκε στο βυθό της θάλασσας στο λιμάνι της Χάιφα, στο Ισραήλ, αλλά ο… ιδιοκτήτης του παραμένει μυστήριο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Μονάδας Θαλάσσιας Αρχαιολογίας της Ισραηλινής Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων, πρόκειται για ένα από τα πιο σφυρηλατημένα κομμάτια της πρώιμου ελληνικού πολεμικού εξοπλισμού που έχουν ποτέ ανακαλυφθεί, με επίχρυσα τμήματα και πολλά διακοσμητικά στοιχεία.
Ωστόσο, το πώς βρέθηκε στο βυθό και το σε ποιον ανήκε παραμένει άγνωστο. Μία θεωρία είναι πως ανήκε σε πολεμιστή που βρισκόταν σε ένα από τα

Η συνέχιση της λειτουργίας των ΚΤΕΟ θα πρέπει να γίνει με την ευθύνη της Περιφέρειας

«Πολιτική μας θέση είναι ότι η συνέχιση της λειτουργίας των ΚΤΕΟ θα πρέπει να γίνει με την ευθύνη της Περιφέρειας αφού βέβαια μεταφερθούν σε αυτή οι αναγκαίοι πόροι λειτουργίας και εκσυγχρονισμού τους από το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να λειτουργούν ανταγωνιστικά προς τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, αλλά και ως παράγοντας εξισορρόπησης των τιμών στην αγορά», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προς τους προϊσταμένους των ΚΤΕΟ των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά τη συνάντησή τους την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2012, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου,

"Κούρεμα" και "πάγωμα" δόσεων υπερχρεωμένων δανειοληπτών με αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας

Δύο νέες αποφάσεις εκδόθηκαν χθες από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας για δανειολήπτες τραπεζών που έχουν υπερχρεωθεί από δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες της "Ε", στους υπερχρεωμένους δανειολήπτες μειώνονται στη μια περίπτωση οι δόσεις στις τράπεζες, ενώ στην άλλη "παγώνουν" οι καταβολές των δόσεων για 8 μήνες. Επειδή όμως οι δικαστικές αποφάσεις δεν πρόλαβαν να καθαρογραφούν, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Π. Μισθός στην αντεπίθεση: "Κάποιοι κάνουν πολιτική για τις συγχωνεύσεις"

Στην αντεπίθεση πέρασε χθες ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Πέτρος Μισθός, απέναντι στα ψηφίσματα και τις ανακοινώσεις δασκάλων και γονέων που ζητούσαν από το διευθυντή Πρωτοβάθμιας Μεσσηνίας Νίκο Κλάδη να παραιτηθεί, λόγω των προτάσεων που υπέβαλε για τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων. "Κάποιοι μίλησαν και αποκάλεσαν το διευθυντή κ. Κλάδη "ξένο" επειδή δεν κατάγεται από εδώ. Αυτές οι απόψεις είναι φασιστικές. Η Μεσσηνία ήταν πάντα φιλόξενο μέρος, δε σημαίνει ο κ. Κλάδης επειδή δεν κατάγεται από εδώ δεν νοιάζεται για τον

Σύντομα Κοινωνικό Ιατρείο στο παλιό νοσοκομεί

Στο χώρο της νοσηλευτικής σχολής του παλιού νοσοκομείου Καλαμάτας θα ξεκινήσει να λειτουργεί σύντομα το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσαν χθες το μεσημέρι -σε συνέντευξη Τύπου, στον ίδιο χώρο- ο νεφρολόγος Τάσος Πουλόπουλος και η κοινωνική λειτουργός Φεβρωνία Εξακουστίδου, μιλώντας εκ μέρους τού υπό σύσταση σωματείου φίλων του Δικτύου Ιατρείων Αλληλεγγύης.
«Ανακοινώνουμε επισήμως την ίδρυση του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Καλαμάτας» τόνισε ο Τ. Πουλόπουλος, εξηγώντας ότι η πρωτοβουλία αυτή προέκυψε λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης που διέρχεται ο

Φόβος κατάρρευσης του δρόμου στο Δερβένι - Εμεινε στη μέση το έργο προστασίας

"Ξανάνοιξε" ο εθνικός δρόμος Τρίπολης - Καλαμάτας στο Δερβένι από τις τελευταίες συνεχείς βροχοπτώσεις και η απειλή αποκλεισμού της Μεσσηνίας επανέρχεται. Και αυτό γιατί η παλιά εθνική οδός εξακολουθεί να είναι ο μοναδικός -ανθρώπινος- δρόμος επικοινωνίας της Μεσσηνίας με την Αρκαδία.
Το πρόβλημα έχει εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν το φαινόμενο θα έχει εξέλιξη και ποια αυτή θα είναι. Η συγκεκριμένη επικίνδυνη κατάσταση καταγράφεται κάθε χειμώνα τα 2 - 3 τελευταία χρόνια, έχει συνταχθεί μελέτη αντιμετώπισης, προστασίας από την κατολίσθηση, αλλά υπάρχει αδιαφορία από τις αρμόδιες αρχές (υπουργείο Υποδομών και Περιφέρεια Πελοποννήσου) και το έργο δεν υλοποιείται. Το έργο

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Μνήμη που λειτουργεί με φως υπόσχεται να επιταχύνει το Διαδίκτυο

Το νέο τσιπ o-RAM αποθηκεύει 4 bit πληροφορίας (Πηγή: NTT)  
Λονδίνο
O  ιαπωνικός γίγαντας των τηλεπικοινωνιών ΝΤΤ παρουσίασε μια συσκευή οπτικής μνήμης, ή o-RΑΜ, η οποία θα μπορούσε να επιταχύνει τη μετάδοση πληροφορίας στη ραχοκοκαλιά του Διαδικτύου.

Βραβεία των πιο επιτυχημένων αεροπορικών εταιρειών για το 2011 από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Τις αεροπορικές εταιρείες που κατέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία μέσα στο 2011, βράβευσε και φέτος ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών που διοργανώνει σε ετήσια βάση.

Το 12ο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών του ΔΑΑ πραγματοποιήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής, όπου παρουσιάστηκε η επισκόπηση της αεροπορικής αγοράς για το «δύσκολο» 2011, το re-branding της Αθήνας και της Ελλάδας, θέμα το οποίο ανέπτυξε ο διεθνούς φήμης brand strategist, Πέτρος Οικονομίδης.

Πατάτες με 0,28 ευρώ το κιλό και στην Παλλήνη

Παραγγελίες κατοίκων, για την προμήθευση φθηνής πατάτας, χωρίς μεσάζοντες, από τους παραγωγούς Νευροκοπίου συγκεντρώνει ο Δήμος Παλλήνης.
Μετά την επιτυχημένη αντίστοιχη πρωτοβουλία στην Κατερίνη, ο Δήμος Παλλήνης αποφάσισε να ορίσει μία συγκεκριμένη ημέρα, κατά την οποία οι παραγωγοί πατάτας θα έρθουν στην περιοχή, προκειμένου να πουλήσουν το προϊόν τους στους δημότες έναντι 28 λεπτών το κιλό, κατά 50% δηλαδή φθηνότερα από ό,τι πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.

ΕΛ.ΑΣ: Φωτογραφίες από τη βόμβα στο μετρό Αιγάλεω


Φωτογραφίες από τον εμπρηστικό μηχανισμό που βρέθηκε το περασμένο Σάββατο σε συρμό του μετρό, έδωσε στην δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Αστεροειδής κατευθύνεται στη γη

Η NASA επιβεβαίωσε ότι έχει εντοπίσει ένα νέο αστεροειδή, με διάμετρο περίπου 140 μέτρα, ο οποίος έχει μικρές, αλλά όχι αμελητέες πιθανότητες να πέσει στη Γη, σε 28 περίπου χρόνια από

Αρχαία Ολυμπία: Τροχαίο με δύο τραυματίες στην οδό Πλατάνου - Αρχ. Ολυμπίας

Δύο νεαρά άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά σε τροχαίο που συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης στην οδό Πλατάνου - Αρχαίας Ολυμπίας στην παλιά εθνική οδό. Συγκεκριμένα ο 22χρονος

ΦΙΛΙΑΤΡΑ: ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ένοπλη Ληστεία σημειώθηκε στις 29/2/2012/ 13:45 το μεσημέρι στο Υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στα Φιλιατρά. 

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Την 10η Μαρτίου 2012 , ημέρα Σάββατο και ώρα 21:00 ο Σύλλογος των εν Αθήναις Φιλιατρινών καλεί τα μέλη και τους φίλους του στο χορό- συνεστίαση στο γνωστό  κοσμικό κέντρο

Κυπαρισσία: Εξαπάτησαν 71χρονη και της πήραν 1.500 ευρώ

Θύμα απάτης δύο αετονύχηδων έπεσε χθες 71χρονη γυναίκα από το χωριό Ροδιά στην Κυπαρισσία. Οι απατεώνες που εμφανίστηκαν ως γνωστοί του γιου της ο οποίος έχει ανάγκη από χρήματα για να μην του πάρουν το σπίτι, κατάφεραν να την οδηγήσουν στην τράπεζα από όπου σήκωσε 1.500 ευρώ, τους τα έδωσε και αυτοί εξαφανίστηκαν.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άγνωστοι ηλικίας κάτω των 50 ετών, βρήκαν την ηλικιωμένη γυναίκα στο ορεινό χωριό Ροδιά της Δημοτικής Κοινότητας Τριπύλας και παρουσιάστηκαν ως φίλοι και γνωστοί του γιου της, αναφέροντας ακριβή στοιχεία για αυτόν -όπως το όνομά του αλλά και πού μένει. Της είπαν ότι για το σπίτι που έχει, χρωστά 1.500 ευρώ τα οποία και πρέπει να δώσει για να μη του το πάρουν, ενώ την έπεισαν ότι αυτός τους είχε

Ελαιόλαδο: Οι τιμές του Ελαιολάδου από 20 - 26 Φεβρουαρίου 2012

Οι τιμές του ελαιολάδου  
(από: elies-ladikalamatiano.gr) 
8η Εβδομ. (20-26 Φεβρ. 2012)

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Διαγωνισμού Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου

Χωρίς καμία ένσταση ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διεθνούς διαγωνισμού για τα σκουπίδια που προκήρυξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την υποβολή 7 προτάσεων από αντίστοιχες κοινοπραξίες εταιριών. Οι κοινοπραξίες υπέβαλαν τις προτάσεις τους μέσα στο πλαίσιο των ορίων του Διεθνούς διαγωνισμού μέχρι το τελευταίο χρονικό περιθώριο στις 12 το μεσημέρι την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012.
Οι Εταιρίες που υπέβαλαν φακέλους ενδιαφέροντος για την "Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ" είναι:
1. ARCHIDRON GROUP N.V. - INTRAKAT - ENVITEC AE - ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
2. ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ - J&P ΑΒΑΞ ΑΕ - ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Aλλάζει ο τρόπος έκδοσης οικοδομικών αδειών

Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή ο νέος νόμος 4030, για την έκδοση των οικοδομικών αδειών. Συνεπώς, όσοι θελήσουν να χτίσουν από εδώ και στο εξής θα πρέπει να ακολουθήσουν όσα ορίζει τα οποία περιλαμβάνουν αλλαγές στον τρόπο έκδοσης έγκρισης και άδειας δόμησης. Κάθε νέα οικοδομή για να συνδεθεί πλέον με τα δίκτυα κοινής ωφελείας θα πρέπει να έχει προηγηθεί αυτοψία από Ελεγκτή Δόμησης.
Βέβαια δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί το Σώμα των Ελεγκτών Δόμησης και γι αυτό το λόγο οι νέες