Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Στα 3 ευρώ θα εκτοξευθεί το ελαιόλαδο στη Μεσσηνία λόγω Π.Ο.Π.

Με συγκρατημένη αισιοδοξία μπορούν να αντιμετωπίζουν την κατάσταση οι παραγωγοί, όσον αφορά την πορεία των τιμών του ελαιολάδου. Το ΠΟΠ της Καλαμάτας φλερτάρει με τιμή πάνω από τα 3 ευρώ, συμπαρασύροντας προς τα πάνω και τις υπόλοιπες πράξεις που καταγράφηκαν τελευταία στην περιοχή μας από συνεταιρισμούς. Οι Γαργαλιάνοι κινούνται στο 2,75 ευρώ το κιλό, τα 2,80 ''βάση'' έβαλε ο Α.Σ. Κορυφασίου και η άνοδος αυτή κοντά στο 2,90 καταγράφεται και στις τιμές που ''έκλεισαν'' και από τις Ομάδες Παραγωγών, όπως ο ''Νηλέας''.

Το... χρηματιστήριο του ''χρυσού'' της Μεσσηνίας δείχνει ανοδικές τάσεις (και λόγω της ισπανικής

Λάκης Γαλανόπουλος: Η Νίκη Πλάτης θα σωθεί δηλώνει ο νέος κόουτς!

Ο Λάκης Γαλανόπουλος, (στην ΦΩΤΟ με τον έμπειρο μέσο του Α.Σ. Ανδρούσης Τάκη Οικονόμου), επέστρεψε στο πάγκο της Νίκης Πλάτης, μετά τη λύση της συνεργασίας των διοικούντων με τον Σάκη Νικητόπουλο, καθώς είχε εργασθεί με επιτυχία και στο παρελθόν, επί σειρά ετών στο πάγκο της Φιλιατρινής ομάδας.

Ο Γαλανόπουλος, ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα της Νίκης Πλάτης, καθώς βρίσκεται καθηλωμένη στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα του 1ου ομίλου της Β΄ Μεσσηνίας, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε μεταξύ άλλων, «ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι η ομάδα του θα πρέπει να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να ξεκολλήσει από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά στο τέλος θα σωθεί, ενώ για να εκπληρώσει το στόχο της παραμονής, θα πρέπει όλοι οι

Κώστας Κόλλιας: Ορισμός εντεταλμένων Συμβούλων του Δήμου Τριφυλίας

Α Π Ο Φ Α Σ Η  Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΑΡΙΘ. 49/2013
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Αφού έλαβε υπόψη του: 
1. Το άρθρο 88  του  Ν.  3463/2006,  (Φ.Ε.Κ.  114/Α΄),  «Κύρωση  του  Κώδικα 
       Δήμων & Κοινοτήτων», περί εξουσιοδότησης υπογραφών. 
2. Το άρθρο 58 του Ν. 3852/2010.
3. Τις διατάξεις του Νόμου 4071/11.04.2012 (ΦΕΚ 85/11.04.2012, τεύχος Α’)
4. Την με αριθμό 33/2010 απόφαση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας. 
5. Το από 20.12.2010 Πρωτόκολλο Ορκωμοσίας των Δημοτικών Συμβούλων  του Δήμου

Κυπαρισσία: Βρήκαν κλεμμένες ολόκληρες περιουσίες μετά από έρευνες σε σπίτια Ρουμάνων

Σπουδαία επιτυχία κατάφερε το Α.Τ. Κυπαρισσίας, σε συνεργασία με τη Β’ ΟΠΚΕ, καθώς μετά από αξιοποίηση πληροφορίας και έρευνες σε τέσσερα σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας, βρήκαν κλεμμένες ολόκληρες περιουσίες! 

Φιάλες υγραερίου, ποδήλατα, χορτοκοπτικά, γεννήτριες, βενζινομηχανές, ηλεκτρογεννήτριες, αλυσοπρίονα, τηλεοράσεις, ηλεκτρική σκούπα, φορητοί υπολογιστές, εργαλεία, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, χρυσαφικά, μαχαίρια, τσεκούρι, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, περούκα, καπέλο, κουζίνα, κλειδιά, σφραγίδες, ποτά, ακόμη και βάζα με μέλι και τσάι, είναι μερικά μόνο από όσα

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΛΛΟΥ, ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Γιορτάζουμε σήμερα 18 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, των Πατριαρχών Αλεξανδρείας.

Ο Μέγας Αθανάσιος γεννήθηκε το 295 μ.Χ. από φτωχούς αλλά ενάρετους γονείς, γεγονός που του στέρησε τη δυνατότητα για ανώτερες σπουδές. Όμως ο πανάγαθος Θεός τον προίκισε με πλούσια πνευματικά προσόντα. Λαμβάνει τη στοιχειώδη εκπαίδευση και στη συνέχεια μελετά μόνος του για να φθάσει σε υψηλότατα επίπεδα γνώσης και σοφίας.

Από πολύ νέος έδειξε την κλίση του προς την Εκκλησία. 25 ετών χειροτονείται διάκονος από τον

ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ: Ο ΗΡΩΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ

α.’ Εισαγωγικά

Ο άγιος Αθανάσιος, τον οποίο η Εκκλησία προσονόμασε “Μέγαν”
για την ξεχωριστή αρετή του, τον αδαμάντινο χαρακτήρα του και τους σθεναρούς αγώνες που διεξήγαγε προς αντιμετώπιση του κινδύνου της Ορθοδοξίας από την αίρεση του αντίχριστου Αρείου, υπήρξε μεγάλη ιστορική μορφή μιας από τις πλέον σημαντικές περιόδους της ανθρωπότητας. Τότε δηλαδή που η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, διαπιστώνοντας την αδυναμία της να καταπνίξει τον Χριστιανισμό με βάρβαρους διωγμούς, αναγκάστηκε να τον αναγνωρίσει και να στηρίξει σ’ αυτόν την παράταση της ζωής της. Οι λεπτομέρειες της ζωής και του έργου του αγίου Αθανασίου δίνουν μια πολύ

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 17 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου και Μεγάλου Αντωνίου.

Ο Μέγας Αντώνιος γεννήθηκε το 251 μ.Χ. στην Άνω Αίγυπτο από πλούσιους και ενάρετους γονείς, τους οποίους έχασε σε νεαρή ηλικία. Συγκεντρώνει όμως την προσοχή του στην μυστική θεωρία των μοναχών της ερήμου και στην φροντίδα της μικρής αδελφής του. Γρήγορα αποφασίζει να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και αναχωρεί για την έρημο, αφού πρώτα τακτοποίησε την μικρότερη αδελφή του και μοίρασε την μεγάλη πατρική περιουσία στους φτωχούς της περιοχής του.

Στην έρημο παίδευσε την ψυχή του και τιθάσευσε τα πάθη του φθάνοντας στα ανώτατα όρια της άσκησης ώστε η ψυχή του αγίου μπορούσε να εξέρχεται του

Με στόχο καλύτερη θέση στην αγορά ελαιολάδου: Πρόταση κοινοπραξίας Ενωσης και συνεταιρισμών

Θετικά αλλά και με επιφυλάξεις αντιμετωπίστηκε η πρόταση της Ενωσης Μεσσηνίας για τη δημιουργία κοινοπραξίας - εταιρικής σύμπραξης με ελαιουργικούς συνεταιρισμούς του νομού. Στη χθεσινή συνάντηση στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης στη Θουρία, υπό τον πρόεδρο Κώστα Κατσούλη, έγινε μια πρώτη επαφή, το αρχικό βήμα για τη συνεργασία που επιδιώκει η Ενωση, ώστε να έχει ικανοποιητικές ποσότητες ελαιόλαδου για διάθεση, με στόχο να πετύχει καλύτερες τιμές, προς δικό της και όφελος των παραγωγών του τόπου και του προϊόντος. 
Το σχέδιο της Ενωσης παρουσίασε ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Βασίλης Κοζομπόλης. Οι

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών έκοψε την πίτα του

Την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα τους έκοψαν εχθές στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών, ο Σύλλογος

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας Έκπληξη και απορία ο μη ορισμός από τον Δήμαρχο Αντιδημάρχου παιδείας.

Έκπληξη και απορία προκάλεσε στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας ο μη ορισμός Αντιδημάρχου παιδείας από την Δημοτική αρχή στην πρόσφατη ανακοίνωση των νέων αντιδημάρχων.

Στην επιστολή που αποστέλλει στο Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Τζώνης αναφέρει ότι η εκπαιδευτική κοινότητα της Τριφυλίας είναι η Πολυπληθέστερη με 3.500 μαθητές περίπου και θεωρούν ότι ο μη ορισμός αντιδημάρχου είναι περιφρόνηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και καλούν τον Δήμαρχο να επανεξετάσει την απόφαση του.

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: Αβάσταχτες οι αυξήσεις στο ρεύμα

Την έντονη αντίδραση του για την αύξηση στην τιμή του ρεύματος εκφράζει με επιστλή του ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών ο οποίος στην επιστολή του προς Υπουργεία Αγροτικής ανάπτυξης, Οικονομικών και ΥΠΕΚΑ
Αναλυτικά: .......

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Αυθαίρετα: μέχρι 31 Μαΐου 2013 η προθεσμία τακτοποίησης

Ως τις 31 Μαΐου 2013 θα μπορούν να τακτοποιούν τα αυθαίρετα κτίσματα οι ιδιοκτήτες τους στην έκτη κατά σειρά παράταση που δίνει το υπουργείο Οικονομικών.
Μέχρι στιγμής η διαδικασία κινείται με αργούς ρυθμούς και έχουν ενταχθεί σε αυτή περίπου 500.000 ιδιοκτήτες.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΥΠΟΙΟ, παρά τις εκπτώσεις στα πρόστιμα και τις δυνατότητες μεταβιβάσεων σε περίπτωση εξόφλησης του 30% του προστίμου, δεν αυξήθηκε θεαματικά η τάση προσέλευσης στην διαδικασία των ιδιοκτητών.

Σε τεταμένο κλίμα η συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών για τη ΔΟΥ Κυπαρισσία...Όχι σε όλα από τον Υφυπουργό

Σε τεταμένο κλίμα η συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών για την Εφορία Κυπαρισσίας. "Όχι" σε όλα από τον Υφυπουργό και το σύμβουλο του Υπουργού. Αγανάκτηση και οργή στην Τριφυλία!

Απορρίφθηκαν ..........

ασυζητητί η αναστολή του «λουκέτου» καθώς και η παράταση της λειτουργία της μέχρι την ίδρυση γραφείου Κ.Ε.Φ. και η πρόταση για δημιουργία Παραρτήματος της Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας

Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας του δήμου Τριφυλίας και του

Εως 2,70 ευρώ το κιλό μετρητοίς το ελαιόλαδο

Από 2,70 έως 2,60 ευρώ το κιλό, μετρητοίς, ανάλογα με την ποιότητα και τον εξαγωγέα, κυμαίνεται η τιμή του ελαιολάδου αυτή την περίοδο στη Μεσσηνία, που είναι η υψηλότερη μέχρι τώρα για τη φετινή παραγωγή. 

Κανείς, όμως, από τους παράγοντες του τόπου που ασχολούνται με το προϊόν, δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για την επόμενη μέρα, καθώς οι Ιταλοί ρυθμίζουν την αγορά, οι Ισπανοί θέλουν να πάρουν τα ηνία και η χώρα μας δεν έχει διαπραγματευτική ικανότητα.
 
Ο εξαγωγέας Δημήτρης Γυφτέας - μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, επεσήμανε στην "Ε" ότι «με το λάδι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα» και σημείωσε πως «κάπου θα

Φιλιατρινό Άρωμα στα Βραβεία του ΠΣΑΠ 2012

Τους κορυφαίους του ελληνικού ποδοσφαίρου της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012, βράβευσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών και παρευρέθηκαν πολλοί νυν και πρώην αστέρες του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 

Καλύτερος "Έλληνας ποδοσφαιριστής αναδείχθηκε ο Κώστας Μήτρογλου του Ολυμπιακού ενώ καλύτερος ξένος αναδείχθηκε ακόμα ένας «ερυθρόλευκος» ο Κέβιν Μιραλάς. Ο

ΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΕΓΚΟΛΠΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

   http://leipsanothiki.blogspot.gr

  Επιστήθιος σταυρός,
Χριστός και Θεοτόκος σε προτομή,
Καμέοι από ίασπι, ασήμι επίχρυσο,
μαργαριτάρια, πολύτιμοι λίθοι,
Καμέος: 12ος αιώνας, Σταυρός: 15ος αιώνας

 
Τα εγκόλπια είναι μικρά αντικείμενα που προορίζονταν για ανάρτηση. Τα περισσότερα συγκρατούνταν από έναν κινητό δακτύλιο. Συχνό γνώρισμα αποτελεί ο ελεύθερος δακτύλιος ανάρτησης, που πλαισιώνεται από ένα ζευγάρι μαργαριταριών ή από πολύτιμους λίθους.
Ο όρος «εγκόλπιο» έχει γενικότερη σημασία· αναφέρεται τόσο στους «επίπεδους σταυρούς» ή τους «σταυρούς-λειψανοθήκες», όσο και σε κάθε κυκλικό, ορθογώνιο ή πολυγωνικό εικονίδιο, με ή χωρίς άγια λείψανα. Αυτά τα αντικείμενα λατρείας αντλούν τη δύναμή τους από τα άγια λείψανα που περικλείουν αλλά και από τα εικονογραφικά τους θέματα. Τα

Οι νέες περικοπές στις συντάξεις

 Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ
 
Νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις θα τεθούν σε εφαρμογή από την άνοιξη, πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι μειώσεις από 5% έως 20%, σε ποσά συντάξεων που υπερβαίνουν τα 1000 ευρώ κύρια και επικουρική. Υπενθυμίζεται ότι οι συνταξιούχοι θα λάβουν μειωμένες συντάξεις το Φεβρουάριο, ενώ η παρακράτηση του Ιανουαρίου, θα κοπεί σε 4 δόσεις (από τη σύνταξη Φεβρουαρίου, έως τη σύνταξη Μάιου).

Ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης έκανε λόγο χθες στη Βουλή για επανυπολογισμό

Φιλιατρά: Εθελοντές θα βάψουν το Κέντρο Υγείας

Το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών θα βάψει το ερχόμενο Σάββατο ο Ομιλος Δράσεων και Πολιτισμού στα Φιλιατρά. Συνεχίζοντας τις σημαντικές  δραστηριότητες στην περιοχή τα μέλη του Ομίλου παίρνουν

Γιατί επιμένει η Κυβέρνηση σε αναστολή των ΔΟΥ Κυπαρισσίας και Πύλου -

Το σκεπτικό με το οποίο προχώρησε τεκμηριωμένα στην β' φάση του σχεδίου για την ενοποίηση των ΔΟΥ της χώρας σε 120 όπως προβλέπεται μνημονιακά αναλύει το Υπουργείο Οικονομικών. Με βάση τα έσοδα και τον παράγοντα μια ΔΟΥ ανά νομό έγινε η αναστολή των 51 ΔΟΥ σε όλη την χώρα ανάμεσα στις οποίες η Πύλος και η Κυπαρισσία. Αναλυτικά:Ολοκληρώθηκε η Β' φάση του πολύμηνου σχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την ενοποίηση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ), σύμφωνα με το οποίο από 14/01/2013 αναστέλλεται η λειτουργία 51 ΔΟΥ σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ παράλληλα ολοκληρώνονται οι διοικητικές ρυθμίσεις

Δήμος Τριφυλίας: Καθορισμός ανώτατου αριθμού Αδειών για την άσκηση του υπαίθριου εμπορίου για το 2013

Σύμφωνα με την απόφαση 381/2012 του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στις 27 Δεκεμβρίου, καθορίζονται ανά Δημοτική Ενότητα, ο ανώτατος αριθμός των αδειών ανά κατηγορία, που δύνανται να χορηγηθούν εντός των ορίων κάθε Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την άσκηση του υπαίθριου εμπορίου.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή:

Προτείνει τις κάτωθι θέσεις άσκησης υπαίθριων στάσιμων εμπορικών δραστηριοτήτων, για το έτος 2013:
Α. Δημοτική Ενότητα Αυλώνος:

μία (1) θέση σε ιδιωτικό υπαίθριο χώρο στη θέση «Αλίκαστρο» επί της Ε.Ο. Καλό Νερού –

Ψηφίστηκε στη Βουλή ο φορολογικός νόμος που αλλάζει τη φορολόγηση των αγροτών

Έναν χρόνο παράταση για την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και στοιχείων κέρδισαν οι αγρότες
Ο φορολογικός νόμος, που ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 11 Ιανουαρίου, από την Oλομέλεια της Βουλής, προβλέπει καθιέρωση βιβλίων και στοιχείων από τα εισοδήματα του 2014, που θα δηλωθούν το 2015 και θα φορολογηθούν με συντελεστή 13%. 

Σύμφωνα με το νέο νόμο, για τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, τα εισοδήματα που αποκτώνται από 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά θα φορολογούνται βάση των βιβλίων εσόδων – εξόδων που είναι υποχρεωμένοι να τηρούν. Μειώνεται επίσης ο φόρος στα κέρδη που διανέμουν οι

Απογραφή Στρατευσίμων (περιοδεύων) στα ΚΕΠ έως 28/02/2013

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΙ ΚΛΑΣΗΣ 2016 (ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ 1995) ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΠ ή ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ.

Κατά την προσέλευση τους θα πρέπει να έχουν: 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ή πιστοποιητικό εγγραφής στα Μητρώα Αρένων.

Απλές λύσεις για να παίξουν τα DVD η τα blue-ray σας!

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Επιχειρήσατε να τοποθετήσετε το ολοκαίνουριο cd σας και ήρθατε αντιμέτωποι με τη μη αναγνώριση του από το σύστημα σας; Μην τρομάζετε, λύση υπάρχει! Ακολουθείστε τις πρακτικές και πολύτιμες συμβουλές μας για να έρθουν σε κατάσταση «ολικής επαναφοράς» οι συσκευές σας.

Και σε ποιον από εμάς δεν έχει συμβεί κάποια.........

στιγμή να μην παίζουν τα cd η τα blue-ray μας η να μην αναγνωρίζονται ακόμα και τα ολοκαίνουρια

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Νέο χαράτσι στα αυτοκίνητα

Χαράτσι διαρκείας σε όσους έχουν αυτοκίνητα πάνω από 1.929 κυβικά εκατοστά αλλά και σκάφη, αεροσκάφη και πισίνες επιβάλλει το υπουργείο Οικονομικών με στόχο πρόσθετα ετήσια έσοδα 111,6 εκατ. ευρώ.

Η σχετική διάταξη περιελήφθη στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή προκειμένου να κυρωθεί σειρά πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.
Τρεις μέρες νωρίτερα και ενώ το υπουργείο Οικονομικών είχε τη δυνατότητα να προσθέσει με μορφή τροπολογίας το νέο χαράτσι στο φορολογικό νομοσχέδιο, είχε λήξει η προθεσμία για κατάθεση πινακίδων, εγκλωβίζοντας έτσι χιλιάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ. στον νέο φόρο πολυτελούς διαβίωσης.
Ο νέος φόρος όσον αφορά τα αυτοκίνητα θα επιβαρύνει ιδιοκτήτες Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού και ηλικίας έως 10 ετών. Επιβάλλεται με συντελεστές 5% και 10% επί της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης ( στο τεκμήριο δηλαδή), βεβαιώνεται με τη δήλωση φορολογίας

Η πρώτη ελληνική εφαρμογή κινητού για αδέσποτα και κατοικίδια από το adespoto.gr

Η ομάδα του adespoto.gr παρουσιάζει με υπερηφάνεια την πρώτη ελληνική εφαρμογή για αδέσποτα και κατοικίδια ζώα για κινητά τηλέφωνα.
Μέλη της εθελοντικής ομάδας του adespoto.gr (αρθρογράφοι, προγραμματιστές και γραφίστες) δημιούργησαν την εφαρμογή Adespoto, την πρώτη εφαρμογή για ζώα στην Ελλάδα, ώστε να βοηθήσουμε περισσότερους σκύλους και γάτες να βρουν το σπίτι τους, είτε ζητούν υιοθεσία είτε χάθηκαν ή βρέθηκαν!
Με την εφαρμογή του adespoto.gr για το κινητό δίνεται η δυνατότητα άμεσης εύρεσης ζώων στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται ο χρήστης μέσα

ΔΕΗ: αναλυτικά οι αυξήσεις και τα κριτήρια για το Κοινωνικό Τιμολόγια

Αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ που κυμαίνονται μεταξύ 8,6% και 9,2% και ισχύουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2013 ανακοίνωσε χθες Κυριακή (13/1) το ΥΠΕΚΑ.
Αντίστοιχα, οι αυξήσεις της ΔΕΗ για εμπορικές, βιομηχανικές και αγροτικές χρήσεις ανέρχονται μεταξύ 10 και 12%.
Επίσης, το τέλος ΑΠΕ, γνωστό και ως ΕΤΜΕΑΡ αυξάνεται κατά στο 9% στα οικιακά τιμολόγια.
Το ΥΠΕΚΑ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες αυξήσεις της ΔΕΗ στο πρώτο εξάμηνο του 2013, ώστε τα τιμολόγια να αντανακλούν το κόστος παραγωγής, ενώ η αγορά ηλεκτρικής

εξεταστική για το γρουσούζικο 2013

ΑΠΟ http://yannis-ioannou.com/

Ευρωπαϊκό SOS για την καρέτα καρέτα στη Μεσσηνία

Της Ιωαννας Φωτιαδη
Τον «κώδωνα» του κινδύνου κρούει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις ελληνικές Αρχές για την προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου, σε πόρισμα εμπειρογνωμόνων που επισκέφθηκαν τον Ιούλιο την περιοχή. Υπενθυμίζουμε ότι στην παράκτια ζώνη από τον ποταμό Νέδα έως τον Αρκαδικό, σε μήκος περίπου 10 χλμ., βρίσκεται η κατεξοχήν παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα, η δεύτερη σε σημασία στη λεκάνη της Μεσογείου. Στην αμμουδιά της Μεσσηνίας, λοιπόν, κάθε χρόνο οι χελώνες στήνουν 600 με 700 φωλιές, ενώ φέτος οι φωλιές ανήλθαν στις 858 προς ενθουσιασμό

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ

Μία συνταγή του πατέρα Επιφάνειου Μυλοποταμινού

Υλικά (για 4 μερίδες):
ενάμισι κιλό σουπιές καθαρισμένες
8 ως 10 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
5 με 6 σκελίδες σκόρδο
2 ή 3 κουταλιές πελτές
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
5 ως 6 φύλλα δάφνης
μαυροπίπερο σε σπυριά
κανέλα σε ξύλο

Γιαννιτσοχώρι: Ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους πατέρας και κόρη για το έγκλημα

Αργά το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η απολογία της 28χρονης ΑμεΑ και του 61χρονου πατέρα της από το Γιαννιτσοχώρι Ζαχάρως για τη δολοφονία του 65χρονου θείου και
ετεροθαλή αδερφού αντίστοιχα Δημήτρη Μπαγουρδή. Σύμφωνα με πληροφορίες η κόρη και ο πατέρας που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και συνέργεια αντίστοιχα, αφέθηκαν ελεύθεροι με πολύ αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ λογαριασμοί αυτοδιοικητικών στην Πελοπόννησο

Τραπεζικούς λογαριασμούς αυτοδιοικητικών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -από την πρωτοβάθμια και τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση- όπως και ενός πρώην υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ ερευνά το ΣΔΟΕ, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα στο «Εθνος της Κυριακής».
Στο εν λόγω δημοσίευμα γίνεται λόγος για συνολικά 105 αυτοδιοικητικούς παράγοντες -απ’ όλη την Ελλάδα- που βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, όπως και 7 δημοτικών επιχειρήσεων.
Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος», στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ελέγχονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί των Νικολάου Ταγαρά βουλευτή της Νέας

Νέοι επιστήμονες και οικογένειες επιστρέφουν στο χωριό λόγω της ανεργίας

Διέξοδο στην ανεργία με... επιστροφή στο χωριό βρίσκουν νέοι και μεγαλύτεροι που αναζητούν εισόδημα για τους ίδιους και την οικογένειά τους. Κι εκτιμάται πως αυτή η τάση θα αυξηθεί λόγω της γενικότερης κατάστασης στην αγορά εργασίας.

Εκείνοι που έζησαν την αλλαγή "από την πόλη στο χωριό" προειδοποιούν πως "θέλει σκληρή δουλειά η αγροτιά" ειδικά τώρα που έχει υποστεί πλήγμα από την κρίση και ο αγροτικός τομέας. Παραγωγοί της λαϊκής αγοράς Καλαμάτας -μεταξύ τους και νέοι με σπουδές στη γεωπονική- εκτιμούν όμως πως αξίζει τον κόπο για τους ανθρώπους που δεν έχουν άλλη επιλογή, αφού η γη "θα τους δώσει τουλάχιστον ένα πιάτο φαΐ".

Αυξήθηκαν οι νέες άδειες οπλοφορίας

Μεγάλη αύξηση του αριθμού των αδειών οπλοφορίας - οπλοκατοχής για πιστόλια, περίστροφα και κυνηγετικές καραμπίνες που χορηγήθηκαν το 2012 σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, μαρτυρούν τα επίσημα στοιχεία του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που παρουσιάζει σήμερα η «Καθημερινή».
Συγκεκριμένα, στο διάστημα από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι και την 28η Δεκεμβρίου 2012 οι αστυνομικές αρχές της χώρας χορήγησαν 52.622 νέες άδειες, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση 15,5% σε σύγκριση με το

Δ΄ Εθνική: Αποτελέσματα 10ης Αγωνιστικής - Βαθμολογία

Με το δεξί μπήκε για την Φιλιατρινή ομάδα το νέο έτος, καθώς κατάφερε να πάρει ένα σημαντικό τρίποντο με νίκη εκτός έδρας απέναντι στον Παναρκαδικό στην προσπάθειά της να παραμείνει στην κατηγορία.

Ενώ το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες χωρίς τέρματα, στο 60ο λεπτό ο Σπυρόπουλος άνοιξε το σκορ για την Εράνη, για να φτάσει στο 75ο λεπτό να προηγείται με 0:2 από το γκολ του Αλεβίζου.

Στο 79ο λεπτό ο Κυριακόπουλος μείωσε σε 1:2 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Μεσσηνίας για την εγκληματικότητα

"Με αφορμή , τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον Καλλικρατικό Δήμο Μεσσήνης σχετικά με την παραβατικότητα μιας συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας αλλά και την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Μεσσήνης μέσο του κ. Δημάρχου να εξαγγείλει την πρόθεση της για την δημιουργία Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων στον Δήμο Μεσσήνης με πρότυπο αυτών που έχουν ιδρυθεί και υπάρχουν στην Κρήτη, εμείς σαν καθ΄υλην αρμόδια Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας που γνωρίζουμε τα προβλήματα, τις ανάγκες, τις ελλείψεις αλλά και τις αγωνίες των συναδέλφων μας σχετικά με την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών όχι μόνο στον Δήμο Μεσσήνης αλλά σε ολόκληρο τον Νομό αφού δεν καλεστήκαμε έχουμε υποχρέωση να καταθέσουμε τις προτάσεις και τις θέσεις μας.

Το Κοινό ψήφισμα του Δήμου Τριφυλίας για την ΔΟΥ Κυπαρισσίας

Προς : Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα
με κοινοποίηση στο Γραφείο του Πρωθυπουργού

«Η εμμονή στην κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας και η συγχώνευσή της με την Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας, σε συνδυασμό με την εξαίρεση κάποιων Δ.Ο.Υ. που γειτνιάζουν με άλλες όπως λ.χ. της Αμαλιάδας, του Αιγίου κ.α. , δημιουργούν εύλογες αντιδράσεις όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά κυρίως στους κατοίκους της Τριφυλίας που για την εξυπηρέτησή τους θα πρέπει να διανύουν απόσταση 130 και πλέον χιλιομέτρων.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει με το αρχικό μας υπόμνημα,.......